Haberler

Feci Go-Kart Kazası ile İlgili Davada İlk Duruşma

Güncelleme:

Feci şekilde can veren Tuğba Erdoğan'ın ölümüyle ilgili dava, Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

7 Şubat'ta Adapazarı'nda bir AVM'nin otoparkındaki go-kart pistinde kaşkolunun karting aracına sıkışması sonrası başı koparak feci şekilde can veren Tuğba Erdoğan'ın ölümüyle ilgili dava, Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla yargılanan pistin işletmecisi Y.M. ile kardeşi Ö.M. hakkında 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar ve avukatları Yüksel Genç, hayatını kaybeden üniversiteli kızın babası Süleyman Erdoğan ile avukatları Rıza Saka ve Merve Özen katıldı.

Sanıklardan Ö.M., savunmasında, "Müştekilerin genellikle kask kullanmayı istememesi sebebiyle ve kaskın sadece çarpma anında koruyucu olması nedeniyle maktulde ve yanındaki arkadaşlarında kask yoktu. Olayda kusurum bulunmamaktadır" diyerek beraatını istedi.

Sanık Y.M. ise, "Olayın meydana geldiği araçta arıza yoktu. 6 senedir bu işi yapıyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum" şeklinde savunma verip beraatını istedi.

Feci şekilde can veren Tuğba Erdoğan'ın babası Süleyman Erdoğan ise, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade ederek cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme sırasında sanıklar araca binen herkese uyarıda bulunduklarını ancak müşterilerin çoğunun bu uyarılara kulak asmadığını öne sürerek, "Uyarı yapılmadı" iddialarını kabul etmedi. Sanıkların avukatı Yüksel Genç, Tuğba'nın ölümüne tanık olarak ismi geçen A.M.Ö.'nün Tuğba'nın aracına çarpmasının etkili olduğunu öne sürdü.

Mahkemenin tanık olarak dinlediği Tuğba Erdoğan'ın arkadaşı S.S.G. ise araçlara binerken güvenlikle ilgili bir önlem alınmadığını ve kask giymeleri konusunda bir uyarıda bulunulmadığını belirtti.

Bir diğer tanık M.Ö. ise araca binerken görevli Ö.M.'nin herhangi bir uyarıda bulunmadığını ifade ederek, "Aracın üzerinde veya görünen bir yerinde kask yoktu. Tuğba ve Saba'nın kaşkolları vardı. Saba'nın kaşkolu uçuşup görüşümüzü engellemesin diye ben bağladım. Tuğba'nın şalının nasıl bağlı olduğunu hatırlamıyorum. Olay meydana geldiğinde Tuğba'nın aracı benim aracımın önündeydi. Olayın nasıl olduğunu görmedim. Birden Tuğba'nın başını yerde gördüm. Aracımla Tuğba'nın aracına çarpmadım" diyerek sanıkların avukatının iddialarını kabul etmedi.

Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmayı olayı görme ihtimali bulunan tanık M.E.Ö.'nün dinlenmesine ve alışveriş merkezinin otoparkında ve olay yerine yakın yerdeki kavşakta bulunduğu öne sürülen MOBESE kameralarında kayıtların olup olmadığının tespiti için Sakarya Emniyet Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Süleyman Erdoğan Yüksel Genç Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title