Haberler

"Esere Saygılı, Korsana Karşıyız"

Güncelleme:

"ESERE Saygılı, Korsana Karşıyız" adlı slogan ve logo yarışması ödülleri dağıtıldı

İLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Ankara-Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut ve Gölbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Yeşilova yaptıkları ortak açıklamada, "Esere Saygılı, Korsana Karşıyız" adlı Slogan ve Logo Yarışmasının çok büyük ilgi gördüğünü Ankara'nın hemen her ilçesindeki okuldan yarışmaya katılım olduğunu ve bu sosyal sorumluluk projesinin amacına ulaştığını "belirtti.

26 Nisan 2012 Dünya Telif Hakları günü, saat 11'de Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törenle dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Programa katılım yüksek olduğu gözlendi. Programa İLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı İrfan Önal, Gölbaşı Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Arık, Gölbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Yeşilova, İLESAM Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Cemal Tuzcuoğulları ve Arif Bük'ün yanı sıra birçok yetkili, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ödüllerini alan öğrencilerin sevinci gözlerinden okunuyordu.

İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız yaptığı açılış konuşmasında, "Telif hakkını korumanın ve korsanla mücadele etmenin bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi. Bu projeyle hedefimiz her türlü korsanın önünü birazcık kesmektir ama projeyi Temmuz ayı itibariyle bitirdiğimizde Milli Eğitim bakanlığına başvurup Türkiye'deki bütün okullarda Telif Hakları ve Korsanla Mücadele Kulüpleri kurulması için bir tüzük hazırladıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığına bunu bir teklif olarak götüreceklerini" söyledi.

Yarışmayı Türkiye Geneline açmayı düşündüklerini de ifade eden Parmaksız, "Amaçladığımız hedeflere ulaşma yolunda, "Esere Saygılı, Korsana Karşıyız" projesine katılan ve katkı sağlayan tüm öğrencilerimize, yardım ve desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize, velilerimize, eğitime hizmet veren çalışanlara, başta Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin'e, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na, Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ş. Abdurrahman Çelik'e, Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut'a, Gölbaşı Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Yeşilova'ya ve ismini sayamadığım herkese teşekkür ederim" dedi.Program sonunda İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ş. Abdurrahman Çelik'e desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

İLESAM (İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ)

GÖLBAŞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

GÖLBAŞI ANADOLU LİSESİ

ANKARA İLİ İLKÖĞRETİM ve ORTAÖĞRETİMLER ARASI

"ESERE SAYGILI, KORSANA KARŞIYIZ" ADLI

SLOGAN VE LOGO YARIŞMASI SONUÇLARI

SLOGAN YARIŞMASI DERECELERİ

BİRİNCİ: Mustafa Batın YAKIŞIKLI-Etimesgut/Elvankent Bilgi Anadolu Lisesi Öğrencisi

İKİNCİ: Selin ÇELİK-Çankaya Özel Atlantik İlköğretim Okulu Öğrencisi

ÜÇÜNCÜ: Sinem KAHYA-Gölbaşı Anadolu Lisesi Öğrencisi

LOGO YARIŞMASI DERECELERİ

BİRİNCİ:Ali Cem ŞENGÜN-Çankaya Özel Ayşeabla Lisesi Öğrencisi

İKİNCİ: Harun HAKBİLİR- Gölbaşı Teknik ve Endüstiri Meslek Lisesi Öğrencisi

ÜÇÜNCÜ: Hümeyra TAŞKIRAN-Beypazarı Lisesi Öğrencisi

SLOGAN VE LOGO DALINDA ÖDÜLLER :

BİRİNCİYE : Laptop Bilgisayar + Kitap Seti

İKİNCİYE : Netbook Bilgisayar+Kitap Seti

ÜÇÜNCÜYE : Dijital Fotoğraf Makinesi +Kitap Seti

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Nuri Parmaksız Ümit Karabulut Yakup Odabaşı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title