Haberler

ESDER ve Yunus Emre Enstitüsü Balkanlara Ahi Eli Uzatıyor

Güncelleme:

ESDER, her yıl kış aylarında düzenlediği kahvaltı programı ile yönetim kurulu üyelerini farklı alanlardan kurum başkanları ile buluşturmaya devam ediyor.

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği(ESDER)'nin proje fikri geliştirme toplantısının bu hafta ki konukları Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ile yardımcılarından Prof. Dr. Şeref Ateş ve Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Ceylan oldu.

ESDER, her yıl kış aylarında düzenlediği kahvaltı programı ile yönetim kurulu üyelerini farklı alanlardan kurum başkanları ile buluşturmaya devam ediyor. Kahvaltı programı, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği ile Tarihi Hamamönü Osman Bey Kafe' de gerçekleştirildi. Kahvaltı konukları, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ile Başkan yardımcılarından Prof. Dr. Şeref Ateş ve Yrd. Doç.Dr. Ebubekir Ceylan oldu.

ESDER yönetim kurulu üyeleri ile tanışan Enstitüsü Başkanı Hayati Develi şu sözleri dile getirdi;

"Bugün burada olmaktan, sizler gibi değerli esnaf ve sanatkârımızla tanışmaktan büyük gurur duydum. Yunus Emre Enstitüsü olarak Ahilik gibi değerler abidesini tüm Balkan topraklarına yaymak gayretindeyiz. Balkanlar bizim için önemli bir coğrafya. 500 yıllık bir tarihimiz var, hala bu kültürün izleri devam ediyor. Bu topraklara gittiğimizde kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Aynı dili konuşmasak da birçok ortak noktamız var, en basitinden gönül dilimiz ortak.

Türkçemizi bu topraklarda unutmamak ve daha da yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. İnsanları bir araya getiren Ahilik gibi zengin manevi değere sahibiz. Yunus Emre Enstitüsü olarak Brüksel, Amman, Kahire, Saraybosna, Bükreş, Priştine, Prizren, Tahran, Tiflis, Üsküp, Tiran, Astana ve Almatı'da seminerler düzenledik. Yakın zaman önce Üsküp'te Ahilik kutlamaları yaptığımız Esder ile her zaman ortak projeler yapmaya hazırız" dedi.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ise "Yurt içinde ve yurtdışında faaliyet gösteren esnafımızın her zaman yanında olduğumuzu, Yunus Emre enstitüsü ile yaptığımız ve yapacağımız yurtdışı projeleriyle de esnaf ve sanatkârımıza Ahilik kültürü ve manevi değerler noktasında ulaşmak gayretinde olacağız. ESDER olarak her yıl Balkan topraklarında Ahilik Kutlamaları gerçekleştiriyoruz. Esnaf ve sanatkarımızın özümüzü-kültürümüzü yansıttıklarını bizzat yerinde gördük. Onlar bizleri temsil ediyor" dedi.

Kahvaltı programının sonunda ESDER ve Yunus Emre Enstitüsü arasında, hem yurt içinde hem yurt dışında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımızın yararına çeşitli ortak projeler gerçekleştirme noktasında protokol yapılması kararı alındı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ebubekir Ceylan Mahmut Çelikus Hayati Develi Üsküp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title