Haberler

Esad, Ateşkes İlan Edecek

Güncelleme:

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ateşkes önerisinde bulunmaya hazırlanıyor.

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Guardian'a verdiği özel röportajda ülkesindeki savaşta iki tarafın da güçlerinin eşit olduğunu belirterek, hükümetin Cenevre görüşmelerinde ateşkes isteyebileceğini öne sürdü.

"2 TARAF DA YENEBİLECEK GÜÇTE DEĞİL"

Suriye'de iki yıldan fazla süredir devam eden savaşta 100 binden fazla insan öldü. Çatışmalar ülkenin dört bir yanında devam ediyor. Cemil ne silahlı muhalefetin ne de rejimin karşı tarafı yenebilecek güçte olduğunu belirterek, "Bu sıfır dengesi bir süre değişmeyecek" dedi.

"EKONOMİ BÜYÜK KAYIPLAR VERDİ"

Aynı zamanda Maliye Bakanlığı görevini de yürüten Cemil, savaşın Suriye ekonomisine felaket derecesinde büyük kayıplar verdirdiğini belirtti. Cemil, 100 milyar dolarlık üretim kaybı yaşandığını belirtti.

"ATEŞKES ÖNERİLECEK"

Suriye hükümetinin Cenevre 2 Konferansı'nda masaya neler süreceğiyle ilgili olarak da ilk kez konuşan Cemil, "Dış müdahaleye son verilmesi, bir ateşkes ilan edilmesi ve Suriye halkının dışarıdan müdahale olmadan, demokratik bir yolla kendi kaderini tayin etmesine izin verecek barışçıl bir siyasi süreç başlatılması" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kadri Cemil Beşşar Esed Cenevre Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title