Haberler

Dünyaca Ünlü Türk Dağcılar, Donmuş Şelalelere Tırmandı

Erzurum'da düzenlenen "Buz Tırmanışı Çalıştayı"na katılmak üzere kente gelen dünyaca ünlü dağcılar, Uzundere ilçesinde donan şelalelere tırmandı.

Erzurum'da düzenlenen "Buz Tırmanışı Çalıştayı"na katılmak üzere kente gelen dünyaca ünlü dağcılar, Uzundere ilçesinde donan şelalelere tırmandı.

Milli dağcılar Tunç Fındık, Emrah Özbay ve Efecan Aytemiz, Bağbaşı beldesi ile Uzundere ilçesinde bulunan, yüksekliği 15 ile 30 metre arasında değişen donmuş şelalelere tırmanış gerçekleştirdi.

Çalıştayın proje koordinatörü ve ATAK Doğa Sporları Kulübü Başkanı Çetin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayın Türkiye'nin ünlü 15 dağcısının katılımıyla düzenlendiğini söyledi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek buz tırmanışlarının sürekli yapılabilirliğini sağlamak amacıyla böyle bir çalıştay düzenlediklerini anlatan Bayram, şöyle konuştu:

" Türkiye'de buz tırmanışı ne yazık ki yaygın olarak yapılmayan bir branş. Dünyanın ünlü dağcıları ülkemizden çıkıyorsa buz tırmanışı neden yapmayalım? Amacımız Erzurum'da ve Türkiye'de buz tırmanışı yapıldığını dünyaya duyurmak. Bu nedenle düzenleyeceğimiz çalıştay bir ilkin hayata geçmesini sağlayacak. Türkiye'nin en iyi ve dünyanın sayılı dağcıları arasında olan 15 arkadaşımız Erzurum'a gelecek. Burada donmuş buz şelalelerine tırmanacaklar. Bugün de yüksekliği 15 ile 30 metre arasında değişen farklı donmuş şelalelere tırmandık. Türkiye'nin en büyük donmuş şelalesine yapılacak olan tırmanış ise çalıştaya farklı bir güzellik katacak."

Bayram, tırmanışlara milli dağcı Fındık'ın yanı sıra Everest'e tırmanan ilk kadın Türk dağcı Eylem Elif Maviş Koç'un da katılacağını ifade etti.

Çalıştayın 2015 yılında bölgede yapılması planlanan uluslararası buz tırmanışı festivalleri ve turnuvalarının düzenlenmesi için zemin hazırlayacağını dile getiren Bayram, "Bugün ve hafta sonu yapacağımız tırmanışlar sonrası bir envanter oluşturacağız. Türkiye'nin donmuş en yüksek şelalesi olan Uzunkavak'a tırmanacak dağcıların arasında bir kadın dağcımız var. Everest'e tırmanan ilk kadın Türk dağcı olan Eylem Elif Maviş Koç aynı zamanda Türkiye'de ilk buz tırmanışını burada yapacak" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Çetin Bayram Uzundere Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title