Haberler

Domuz Gribine Yakalanan Hamile Kadından Mucize Kurtuluş

Güncelleme:

Kayseri'de domuz gribine yakalanan 35 yaşındaki hamile Telli Yaman hastalığı yendi, hem de sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi.

Kayseri'de domuz gribine yakalanan 35 yaşındaki hamile Telli Yaman, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hastalığı yendi, hem de sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi.

ACİL SERVİSİ'NE GÖNDERİLDİ

Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne 9 Ocak 2016 tarihinde ateş, öksürük, halsizlik, yorgunluk ve solunum sıkıntısı şikayetleri ile başvuran 34 haftalık hamile ev kadını Telli Yaman, genel durumunda bozulma nedeniyle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne gönderildi.

HASTA SEZARYENE ALINDI

Acil Servis'te yapılan ilk müdahale ardından hastaya Akut Solunum Yetmezliği (ARDS) tanısı kondu ve hasta hemen suni solunum cihazına bağlandı. Kadın Doğum Bölümü ile yapılan değerlendirme ardından hasta hemen sezaryene alındı.

KIZ BEBEK DÜNYAYA GETİRDİ

Başarılı sezaryen ardından Telli Yaman sağlıklı kız bebek dünyaya getirdi ve ardından Dahili Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

DOMUZ GRİBİNİ YENDİ

Burada 9 gün boyunca suni solunum cihazına bağlı kalan genç kadında, 'Domuz gribi'ne yönelik yapılan tahlillerde H1N1 virüsüne rastlandı. İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr. Murat Sungur, Doç.Dr. Ramazan Coşkun ve Doç.Dr. Kürşat Gündoğan'ın birlikte uyguladığı tedavi programı sonucu, kadın 'Domuz gribini' yendi.

TEDAVİSİ SÜRDÜRÜLÜYOR

Yoğun bakımdaki tedavinin bitmesinden sonra hasta diğer şikayetleri için Nefroloji Kliniğine alındı. Hastanın nefroloji kliniğindeki tedavisi sürüyor.

'ZAMANINDA TEŞHİS VE DOĞRU YÖNTEM'

Hastanın tedavisini yapan ekipten Prof.Dr. Murat Sungur, son dönemde adından sık söz ettiren ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde ölümlere yol açan domuz gribinin, zamanında teşhis ve doğru yöntemle tedavi edilebilir olduğunu söyledi.

"İKİNCİ KEZ DÜNYAYA GELMİŞ GİBİYİM"

Başarılı bir tedavi programı ardından domuz gribini yenen ve ikinci kez anne olan genç kadın ise, kendisini yeniden yaşama döndüren doktorlarına teşekkür etti.

Telli Yaman, şöyle dedi: "Bu hastalığı yenmemle ikinci kez doğmuş oldum. İkinci kez dünyaya gelmiş gibiyim. Çok mutluyum. İnşallah benim durumumda olanlar da bu hastalığı yener."

"BENİ UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEMİŞTİ"

Domuz gribini yenen kadının eşi Arif Yaman da, "Eşimin hastalığı açıkçası beni umutsuzluğa sürüklemişti. Televizyon haberlerinde bu hastalığın ne kadar zor olduğunu ve hastalıktan ölenleri sıkça duyuyorduk. Özellikle hamilelerde ciddi risk oluşturduğu söyleniyordu. 'Zor', 'imkansız' dediler, eşim doktorların gayreti ve Allah'ın yardımı ile bu hastalığı yendi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Sungur Kayseri Akut Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500

Yorumlar (1)

soldıerMobil-ANDROID:

çocuğa dua etsin...hamile kadının bağışıklık sistemi güçlü olur...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title