Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İdamların Durdurulması İçin Ezher Şeyhi'ne Mektup Yazdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde Mısır'da tartışma konusu haline gelen idam kararlarına ilişkin Ezher Şeyhi Prof. Dr. Ahmet Al-Tayyip'e hitaben bir mektup kaleme aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, son günlerde Mısır'da tartışma konusu haline gelen idam kararlarına ilişkin Ezher Şeyhi Prof. Dr. Ahmet Al-Tayyip'e hitaben bir mektup kaleme aldı. Görmez, "Dost ve kardeş Mısır Arap Cumhuriyetinde bulunan yerel bir mahkemenin 528 vatandaşı hakkında 24 Martta idam cezası vermesi bizleri ve halklarımızı derinden üzmüştür. Sizlerden ve El-Ezher Üniversitesi'nin alimlerinden, Mısırlı kardeşlerimiz arasında birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesinde, adalet ve şefkat duygusuyla her türlü vazifeyi ifa edeceğinize olan umudumuzu ifade etmek isteriz" dedi.

Avrasya İslam Şurası Başkanı sıfatıyla Ezher Şeyhi Al-Tayyip'e çağrıda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Avrasya İslam Şurasına üye ülke ve topluluklar adına alınan idam cezalarının kaldırılmasını istedi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Prof. Dr. Ahmad Al-Tayyib, El Ezher Şeyhi, Allah'ın Selamı, Rahmeti ve Bereketi üzerinize olsun. Hamd, rahmeti gazabını geçen ve rahmetiyle her şeyi kuşatmış olan alemlerin Rabbine olsun. Salat ve selam, alemlere rahmet olarak gönderilen, sadıku'l-emin, Peygamber Efendimiz Muhammed b. Abdullah'ın üzerine olsun. Cenab-ı Hakkın rıza ve mağfireti de kendi aralarında ve birbirlerine merhametle davranan, iyiliği emredip kötülüklerden alıkoyan, insanlara karşı hem öfkelerini yutan hem af ve bağışlama yolun tutan onun aziz ashabının üzerine olsun. Allah ihsan ile muamele edenleri sever."

EL EZHER'İN İSLAM TARİHİNDEKİ ÜNÜ

El-Ezher'in her zaman İslam tarihindeki ününü, hakka giden yolda üstlendiği soylu vazifesini bildiklerini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez mektubuna şöyle devam etti;

"Dost ve kardeş Mısır Arap Cumhuriyeti'nde bulunan yerel bir mahkemenin 528 vatandaşı hakkında 24 Martta idam cezası vermesi bizleri ve halklarımızı derinden üzmüştür. Sizlerden ve El-Ezher Üniversitesinin alimlerinden, Mısırlı kardeşlerimiz arasında birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin yeniden tesis edilmesinde, adalet ve şefkat duygusuyla her türlü vazifeyi ifa edeceğinize olan umudumuzu ifade etmek isteriz.  Sayın El-Ezher Şeyhi, Mısır halkı arasında kardeşliğin pekiştirilmesinde ve adaletin gerçekleştirilmesinde gereken çabayı göstereceğinizden eminiz. Bütün dünya, Mısır'daki hadiselerin siyasi bir fitne olduğunun şahididir. Bugün en büyük görev Müslümanların ve Mısırlıların kanlarının daha fazla akmasına mani olmaktır. Bu nedenle Müslümanların ve Mısırlı kardeşlerimizin şan ve şerefini kurtarmak, acımasızca alınan bu kararın geçersiz kılınmasını sağlamak sizlerle birlikte El-Ezher alimlerine düşmektedir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title