Haberler

Diktatör Franco'nun Tişörtünü Giydi, İspanya Karıştı

Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD / DHA İspanya'da 3. Lig takımlarından Real Jaen takımına transfer olan bir Portekizli oyuncu Nuno Silva'nın imza törenine Francisco Franco tişörtü ile gelmesi futbol dünyasını karıştırdı.

Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD / DHA

İspanya'da 3. Lig takımlarından Real Jaen takımına transfer olan bir Portekizli oyuncu Nuno Silva'nın imza törenine Francisco Franco tişörtü ile gelmesi futbol dünyasını karıştırdı.

Eleştirilerin ağırlaşması üzerine Portekizli futbolcu İspanya'dan özür dileyerek Franco'yu tanımadığını iddia etti.

Olay Nuno Silva adlı bir oyuncunun Portekiz'den aldığı bir tişört ile İspanya'ya jest yapmak için üzerine geçirmesi sonucu meydana geldi. İspanya tarihini pek okumadığını ileri süren Nuno Silva, Franco'nun İspanyollar için askeri bir lider olduğunu sandığından dolayı böyle geldiğini, o şahsı diktatör olarak tanımadığını ileri sürdü.

İspanyol halkından da özür dileyen Silva, "Beni affedin" dedi. Kulüp yetkilileri ise Franco resmine pek dikkat etmediklerinden dolayı imza törenine futbolcuyu bu tişörtle aldıklarını açıkladı.

İspanya'da 1939 ile 1975 yıllarında yaşayan diktatör Francisco Franco'nun yol açtığı iç savaşta ülke genelinde yaklaşık 1.5 milyon kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Francisco Franco İspanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title