Haberler

Dersimiz: Dijital Dönüşüm

Güncelleme:

İş dünyası 'dijital devrime' göre yeniden yapılanıyor.

Türkiye'deki şirketlerin üst düzey yöneticilerinin dijital dünyaya bakışları, yorum ve beklentileri bir araştırmada toplandı. Şirketlere yönetici temin eden MY Executive'in iş dünyasına yaptığı anketle ortaya çıkan sonuç, iş hayatında oluşan yeni yönetim kadrosu CDO'ları da mercek altına alıyor.

Teknolojik gelişmelerin hızla ilerlemesi nedeniyle şirketler hem dijital altyapıyı bilen hem de müşteri beklentilerini karşılayabilecek yeni yöneticilere ihtiyaç duymaya başladı. İşte bu ihtiyaç doğrultusunda artık 'Dijital Dönüşüm Direktörü' (Chief Digital Officer – CDO) adıyla yeni bir yönetici kadrosu şirketlerde yerini alıyor. Dünyada büyük holdinglerin bünyesinde görmeye başladığımız CDO'ların sayısı Türkiye'de de hızla artıyor.

Şirketlerin bağımsız yönetim kurulu üyesi ve üst düzey yönetici temini konusunda 10 yıldır başarılı işlere imza atan MY Executive, iş hayatında büyüyen CDO trendiyle ilgili bir çalışmaya imza attı. Farklı sektörlerdeki şirketlerin dijitalleşmenin neresinde olduğunu görmek için 158 üst düzey yöneticinin katılımıyla önemli bir anket çalışması gerçekleştirdi. Anketin yanı sıra yöneticilerle görüşerek dijitalleşme ve CDO'lar konusundaki düşüncelerini de alan MY Executive, araştırma sonuçlarını 'Dijital Değişim Direktörleri: Zamanı geldi mi? Ne söylüyorlar? Ne düşünüyorlar?' isimli kitapta topladı.

Türkiye'de şirketlere üst düzey yönetici temini denince akla ilk gelen isim olmayı başaran MY Executive Kurucu Ortağı Müge Yalçın, kitabın hem şirketler hem de CDO adayları için önemli bilgi kaynağı olacağını vurguladı. Müge Yalçın, CDO dönemini şöyle anlattı:

"Dijitalleşmenin şirketlerin iş yapış şekilleri ve organizasyonlarında önemli değişim yarattığını görüyoruz. CDO (Chief Digital Officer) veya Dijital Değişim Direktörü, son dönemde pazarlama ve bilişim yöneticileri arasında köprü oluşturan yeni bir model olarak karşımıza çıkıyor. Dünyada CDO'lar önderliğinde bu dijital dönüşümün daha net yapılacağına inanan şirket sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'de de şirketler bu pozisyonun önemini kavramaya başladı. Ankete katılanların yüzde 96.64'ü dijital dönüşümün iş dünyası için çok önemli olduğu görüşünde. Anket çalışması telekomdan hızlı tüketim ürünlerine, bankalardan holdinglere, sigortadan üretime kadar farklı sektörlerin CEO, CIO, CMO ve CHRO gibi profesyonellerinin katılımıyla yapıldı. Bu isimler, şirketlerinin dijitalleşmenin neresinde olduğunu, şirket organizasyonlarına dijitalleşmenin etkilerini ve nasıl yürütüldüğünü, şirket karlılığına etkileri hakkındaki sorularını yanıtladılar."

Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, Media Markt CEO'su Yenal Gökyıldırım, Ernst&Young EMEİA Bölgesi Dijital Hizmetler Direktörü Ahmet Hasanbeşeoğlu, Mudo CEO'su Barış Karakullukçu, Esse Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şeftali araştırmada konuyla ilgili görüşlerini belirten yöneticiler arasında yer alıyor.

Kitapta yer alan bazı görüşleri ele alırsak:

"Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, şirketlerin vizyonları doğrultusunda ulaşmak istedikleri noktaya giderken, dijitalleşme sürecini CDO'lar aracılığıyla yönetmenin ve teknolojiyi bu süreçte araç olarak doğru kullanmanın şart olduğunu belirtiyor. Carrefoursa'nın eski Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane de dijital dönüşümün perakende sektöründe yer alan şirketler için gelecekte de var olmalarının en büyük gereklerinden biri olduğunu ve teknolojinin gerisinde kalmamak için tüm şirketlerin dijital dönüşüme geçmesi gerektiği görüşünde. Yıldız Holding Türkiye Pazarlama Başkanı Lale Saral Develioğlu ise dijtal dönüşüme 5 yıl önce başladıklarını belirtiyor. Develioğlu ayrıca, dijital ekibe marka yönetim ekiplerinin içinde yer verdiklerini ve böylece dijital dönüşümün kılcal damarlara kadar ulaşmasını sağlayacağını iletiyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuncay Özilhan Müge Yalçın Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title