Haberler

Selehattin Demirtaş, Taziye Ziyaretinde Bulundu

Güncelleme:

Demirtaş, Diyarbakır'da Tekin ve Uğurlayan aileleri arasında çıkan ve 8 kişinin ölümüne neden olan kavgada ölenlerin ailelerini ziyaret etti.

Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve belediye başkanları ile birlikte geçen hafta Tekin ve Uğurlayan Aileleri arasında çıkan ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda yaşamanı yitirenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Demirtaş, "Ölen de biz, öldüren de biziz. En büyük kahramanlık ve cesaret, barıştan yana tavır koymaktır" dedi.

Bismil İlçesi'nde partililer tarafından karşılanan Demirtaş ve Kışanak, olayda 4 ferdini kaybeden Uğurlayan Ailesi'nin Uluturk Köyü Camisi'nde kurduğu taziye yerini ziyaret etti. Burada aile büyüğü Abdurrahman Uğurlayan ve diğer aile fertlerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Abdurrahman Uğurlayan, BDP Genel Başkanı Demirtaş'a, "Hoşgeldiniz. Başımızın üstünde yeriniz var. Biz bu işi artık size bırakıyoruz. Parti olarak ne yaparsanız, ne karar alırsanız, biz ona uyacağız" dedi.

Son zamanlarda aile içi çatışmalarda anormal bir artış olduğunu, bundan üzüntü duyduklarını belirten Selahattin Demirtaş, "Taziyedeyiz, ailelerin acısını paylaşmak için buradayız" dedi. Demirtaş, "Bir kez daha bu yaşanan aile içi kavgalar, çatışmalar köylerde yaşanan silahlı kavgalar nedeniyle son derece üzgün olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Tüm bu çatışmalarda, kavgalarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diyoruz. Ailelerine sabır, baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu.

"YÜZ YILLIK SORUNU DİYALOGLA ÇÖZMEYE UĞRAŞIYORUZ"

Parti olarak artış gösteren aileler arasındaki kaygı verici boyutlara ulaşan kavgalara dikkat çekmek için geldiklerini anlatan Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

"Geçen hafta içerisinde Diyarbakır Hazro'da da benzer bir acı olay yaşandı. Bizler olayın gerekçesi, nedeni ne olursa olsun böylesine bir tutumu, böylesine bir yaklaşımı parti olarak kabul etmediğimizi, etmeyeceğimizi burada açıkça feda etmek istiyoruz. Biz parti olarak yüz yıllık bir meseleyi, Kürt sorununu konuşarak, barış içerisinde ve diyalogla çözmeye uğraşan bir hareketiz. Bu topraklara barış getirmeye çalışıyoruz. Akan kanı durdurmaya çalışıyoruz. Gençlerin birbirini öldürmesini durdurmaya çalışıyoruz ve çok şükür ki savaştan çatışmalardan kaynaklı ölümleri yüzde yüz durdurmayı başardık."

"AİLE İÇİ SORUNLARI PARTİMİZ ÇÖZSÜN"

Aile içi sorunlarının çözümüyle ile ilgili parti içinde kurdukları komisyonlar olduğunu ifade eden Demirtaş, "Tüm ailelere çağrımızdır. Yaşadığımız bütün sorunlarda partimiz, halkımızın emrinedir. Partimizin barış diyalog komisyonları var. Bütün illerde, ilçelerde var" dedi.

Ailelerin bu gibi sorunları kendi aralarında çözememeleri halinde BDP'nin bu sorunları çözeceğini belirten Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunlarınızı çözemediğiniz takdirde, partimiz sorunları çözmeye hazırdır. Biz hiç bir yerde, ailelerimiz arası böylesi çatışmaların, kan davalarının, ölümlerin yaşanmasını asla kabul etmiyoruz. Bu son olsun istiyoruz. Bölgenin hiç bir yerinde, köyünde, mahallesinde şu saatten sonra, böylesine bir acı olayı bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Herkesten ricamızdır; bütün aile büyüklerinden, aile gençleri çok sağ duyulu olması lazım. Serin kanlı olması lazım. Bu tür yöntemlerden hiç kimseye asla bir fayda gelmez. Hepimiz hep birlikte en büyük zararı görürüz. Sadece ailelerimiz zarar görmüyor. Aileler bizim ailelerimizdir, bizler zarar görüyoruz. Bütün cenazeler bizim cenazemizdir. Ölen biz, öldüren biz. Olmaz böyle kabul edemeyiz. O nedenle ailelerden, gençlerden, aile büyüklerinden beklentimiz odur ki, çok daha sabırlı, sağ duyulu olmak zorundayız. Bu kadar zorluk yaşayan bir halkın, bu kadar zulüm gören bir halkın, eziyet çeken bir halkın, bir de kendi içinde birbirine karşı bu şekilde bir tutum içine girmesi bizi gerçekten derinden üzüyor."

"ÖCALAN'IN ÇAĞRISI FIRSAT SAĞLADI"

İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla başlatılan çözüm sürecinin büyük bir fırsat sağladığı görüşünü savunan Selahattin Demirtaş, "Biz bir yandan bölgemizde, Ortadoğu'da, Türkiye'de barışı inşa etmeye çalışırken, bir yandan halkımızın kendi içerisinde birbirine karşı silah kullanarak, bir birini katletmesini asla kabul edemeyiz. Bu bizim içimizi parçalıyor. Yüreğimizi yaralıyor" dedi.

Selahattin Demirtaş, her zaman sorunlar çıkabileceğini belirterek, "Sorunlar olabilir, sıkıntılar olabilir, gerilimler olabilir ama bizler bunları kendi içimizde tartışarak, diyalogla konuşarak çözebilecek olgunluğa ulaşmış bir halkız. Bizim partimiz bu yönüyle halkımızın emrindedir" diye konuştu.

"KAHRAMANLIK VE CESARET, BARIŞTAN YANA TAVIR KOYMAKTIR"

Taziyede bulunmalarına rağmen, yeni acıları yaşanmaması için bu çağrıları yapmak durumunda olduğunu anlatan Selahattin Demirtaş, "Biz bu meseleleri de parti olarak, barış içerisinde, sulh içerisinde haletmek istiyoruz. Kan davasına dönüşmeden, bu mesele daha uzamadan, bütün aileler arasındaki barışı da sağlamak istiyoruz" dedi.

BDP'nin bunun için elinden geleni yaptığını, ailelerin de yaşananların tasvip edilmeyecek olaylar olduğunun farkına vardığını anlatan Demirtaş, şöyle dedi:

"Kendileri de bu konuda partimizin girişimlerine açık olduklarını belirtiyorlar. Bu da bizi sevindiriyor tabi ki. İnşallah bir daha böylesi acılar görmeyiz, inşallah bir daha hiç kimsenin, hiç bir ailenin başına gelmez. Böyle şeyler olup bittikten sonra da devam etmemesi için birlikte, daha fedakar, daha cesur davranmak zorundayız. Bu gibi durumlarda kahramanlık, cesaret barıştan yana tavır koymaktır. En büyük cesaret, en büyük kahramanlık odur. Onun dışında yapılacak her şey zarar verir. O nedenle bizim ailelerimizden bir kez daha ricamızdır; sabırlı olalım, sağ duyulu olalım. Alllah hepimize sabır versin. Allah rahmet etsin, hepimizin başı sağ olsun. Bütün ailelerimizin başı sağ olsun."

Bismil'deki taziyeden sonra Demirtaş ve yanındakiler bu kez Tekin Ailesi'ne taziye ziyaretinde bulunmak için Hazro İlçesi'ne gitti. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selehattin Demirtaş Selahattin Demirtaş Diyarbakır Bdp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title