Haberler

D-8 Genel Sekreteri Musavi, Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ?Seyid Ali Muhammed Musavi - Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu - Lalapaşa Camii - Çifte Minareli Medrese - Üç Kümbetler - Yakutiye Medresesi D-8 Genel Sekreteri Musavi: -"Turistler, Avrupa'daki kış turizm merkezlerine gitmek yerine buraya gelmeli. Turizmde eksen kayması olmalı. Çünkü çok önemli turizm potansiyelleri var" Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ?Seyid Ali Muhammed Musavi, "Turistler, Avrupa'daki kış turizm merkezlerine gitmek yerine buraya gelmeli. Turizmde eksen kayması olmalı. Çünkü çok önemli turizm potansiyelleri var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ?Seyid Ali Muhammed Musavi - Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu - Lalapaşa Camii - Çifte Minareli Medrese - Üç Kümbetler - Yakutiye Medresesi D-8 Genel Sekreteri Musavi: -"Turistler, Avrupa'daki kış turizm merkezlerine gitmek yerine buraya gelmeli. Turizmde eksen kayması olmalı. Çünkü çok önemli turizm potansiyelleri var" Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri ?Seyid Ali Muhammed Musavi, "Turistler, Avrupa'daki kış turizm merkezlerine gitmek yerine buraya gelmeli. Turizmde eksen kayması olmalı. Çünkü çok önemli turizm potansiyelleri var" dedi.Erzurum'da temaslarını sürdüren Musavi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu'nu ziyaret etti. Tavlaşoğlu ile bir süre sohbet eden ve D-8'in çalışmalarını anlatan Musavi, Erzurum'a gelmenin çocukluk hayali olduğunu ve bugün bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.Erzurum'un turizm anlamında önemli potansiyele sahip olduğunu anlatan Musavi, "İranlı turistler ağırlıklı olarak İstanbul ve Antalya'yı tercih ediyor. Biz de bu konuda bir çalışma yaparak Erzurum'a daha fazla turistin gelmesi için çalışacağız" ifadelerini kullandı.Kentin önemli bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Musavi, "Burada ciddi kış turizm potansiyeli olduğunu gördüm. Özellikle turistler, Avrupa'daki kış turizm merkezlerine gitmek yerine buraya gelmeli. Turizmde eksen kayması olmalı. Çünkü çok önemli turizm potansiyelleri var. Bu tür turizm potansiyelinin, üye ülkelere tanıtımda önemli bir katkı sunacağını düşünüyorum" diye konuştu.Musavi, ziyaretin ardından Lalapaşa Camisi ile Tebrizkapı semtindeki Çifte Minareli Medrese'yi ziyaret ederek, Yakutiye ilçesindeki Üç Kümbetleri, Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Yakutiye Medresesi'ni ve Erzurum Müzesi'ni gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yakutiye Musavi Eyüp D 8 Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title