Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Yarın Kazakistan'a Gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Resmi Davetlisi Olarak, 12-15 Aralık 2007 Tarihlerinde Kazakistan'a Resmi Ziyarette Bulunacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in resmi davetlisi olarak, 12-15 Aralık 2007 tarihlerinde Kazakistan'a resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül'e Kazakistan ziyaretinde Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile işadamları ve medya mensuplarından oluşan bir heyet eşlik edecek. Ziyaret, Kazakistan'ın başkenti Astana ile Almatı şehirlerini kapsayacak. Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanları arasında yapılacak ikili ve heyetlerarası görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan ikili ilişkilerinin

gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Gül, 14 Aralık 2007 tarihinde başkent Astana'da Kazakistan'ın bağımsızlık günü törenlerine de katılacak. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in 30 Eylül 2007 tarihinde Gül'ü kutlamak amacıyla Ankara'ya gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinden sonra bu defa Gül'ün Kazakistan'ı ziyareti, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için önemli bir vesile teşkil etmesi öngörülüyor.

(TAN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title