Haberler

Çin-Latin Amerika Uzay İşbirliği Forumu'nda Wuhan Deklarasyonu Kabul Edildi

Güncelleme:

Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'da düzenlenen 1. Çin-Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Uzay İşbirliği Forumu'nda Wuhan Deklarasyonu kabul edildi. Deklarasyon, Çin ile Latin Amerika arasındaki uzay işbirliğini teşvik etmeyi ve Latin Amerika ile Karayip ülkelerinde uzay alanındaki kalkınmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

WUHAN, 25 Nisan (Xinhua) -- Çin'in orta kesimindeki Hubei eyaletinin merkezi Wuhan'da devam etmekte olan 1. Çin- Latin Amerika ve Karayip Ülkeleri Uzay İşbirliği Forumu'nda Wuhan Deklarasyonu kabul edildi.

Forumda öne çıkan gelişmelerden biri olarak Çarşamba günü kabul edilen deklarasyon, Çin ile Latin Amerika arasındaki uzay işbirliğini teşvik etmeyi ve Latin Amerika ile Karayip ülkelerinde uzay alanındaki kalkınmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

Deklarasyonda Çin ile birçok Latin Amerika ülkesinin uzay işbirliği anlaşmaları imzaladığı ve Çin-Brezilya yeryüzü kaynak uydusu, Venezuela'nın iletişim ve uzaktan algılama uydusu ve Bolivya'nın iletişim uydusunun başarılı şekilde fırlatılması gibi çeşitli alanlarda işbirliği yapıldığı vurgulandı.

Deklarasyonda Çin-Latin Amerika uzay işbirliğinin, uzay teknolojisinin Çin ile Latin Amerika ve Karayip ülkelerinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına hizmet etmesini sağladığı ve Güney-Güney işbirliğinde yeri doldurulamaz bir dinamo işlevi gördüğü, bunun ise Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin 2030 yılına kadar gerçekleştirilmesine olanak sağlayacağı ifade edildi.

Çin Ulusal Uzay İdaresi ile Latin Amerika ve Karayip ülkelerindeki uzay ajanslarının temsilcileri, deklarasyonda ayrıca uzay bilimi ve teknolojisi alanında etkileşim yürütmeyi ve çevre koruma, meteoroloji ve tarım gibi alanlarda uydu iletişimi, navigasyon ve uzaktan algılama teknolojilerinin uygulanmasını teşvik etmeyi önerdi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Latin Amerika Wuhan Hubei Uzay Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title