Haberler

CHP'li Karakaş: AKP'lilerin Kafasında Tehlikeli Düşünceler Var

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "AKP'lilerin kafasında ülke ne kadar istikrarsız olursa, bomba patlarsa insanlar bize yönelir gibi bir düşünce var. Bu tehlikeli bir şeydir.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "AKP'lilerin kafasında ülke ne kadar istikrarsız olursa, bomba patlarsa insanlar bize yönelir gibi bir düşünce var. Bu tehlikeli bir şeydir. Bunun için insanlara kıyılıyor, bombacılar iyi takip edilmiyor. Öyle bir görüntü ortaya çıkıyor" dedi.

1 Kasım'da yapılacak genel seçimler öncesi partisi adına çalışmalarda bulunmak için Nevşehir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, il binasında CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı'nın partilerle istişare etmeden, partileri bir araya getirmeden acele olarak seçim kararı aldığını kaydeden Karakaş, hükümeti de Cumhurbaşkanı'nın yönettiğini ileri sürdü.

CAN GÜVENLİĞİ BİLE YOK

Türkiye'nin, Cumhuriyet'in hiçbir döneminde bu kadar kargaşa ve kaos yaşamadığını söyleyen Ankara'da yaşanan patlamaların adeta göz göre göre geldiğini söyledi.

Ankara'daki patlamanın öncesinde Diyarbakır ve Suruç patlamalarının olduğunu hatırlatan Karakaş, CHPli milletvekillerinin Suruç ve Adıyaman'da hazırladığı raporlarda bomba koyanların isimlerinin bulunduğunu ama hükümet ve emrindeki istihbarat, MİT, güvenlik güçlerinin büyük bir aymazlıkla göz göre göre gelen bu katliamı önleyemediklerini belirtti.

İnsanların artık can güvenliği ortadan kalktığını, korktuklarını anlatan Karakaş, "Türkiye büyük bir istikrarsızlık içerisindedir. Bırakalım temel hak ve özgürlükleri can güvenliği yok. Halbuki hükümetlerin birinci görevi insanların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu hükümet bunu sağlayamıyor. Demokrasi ve barış diye Ankara meydanında toplanan barışçıl gösteri yapmak isteyen insanların canlarını koruyamıyor. Dolayısıyla bu hükümete güven kalmamıştır" dedi.

BASIN KURULUŞLARINA BASKI

Ülkede ifade özgürlüğünün olmadığını, basın üzerine de büyük baskının yapıldığını kaydeden Karakaş, " En son yedi televizyon kanalını dijital platformlardan çıkardılar. Yayın yapmalarını engelliyorlar. Yani tamamen demokrasiden de uzaklaşmış durumdalar. O yüzden 1 Kasım seçimleri çok önemlidir. Türkiye tekrar bir arada yaşama, barış ve demokrasi rayına girmesi lazımdır. Bunu da yapacak parti CHP'dir. Türkiye'de de geçmişte çok başarılı koalisyonlar vardır. Önemli olan özgürlükleri, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı bir arada barış içerisinde yaşamayı kararlaştıralım ve bunun da gereklerini yapalım. Basını yasaklarsanız, baskı yaparsanız, bu bana muhalif derseniz o zaman tek boyutlu ve sesli bir basın istiyorsunuz demektir. Bu vatandaşın haber alma hakkını engellemek demektir" diye konuştu.

TÜRKİYE'Yİ ÖZGÜRLÜKLER VE DEMOKRASİ ÜLKESİ YAPACAĞIZ

CHP olarak seçimlerden sonra mutlaka iktidar sorumluluğunu almak istediklerini belirten Karakaş, "Seçim sonrasında iktidarı tek başımıza istiyoruz. Olmuyorsa, koalisyonda istiyoruz. Türkiye'yi özgürlükler ve demokrasi ülkesi yapacağız. Tüm yurttaşlarımız eşit olacak. Bombalamalar, şiddet, terör son bulacak" şeklinde konuştu.

EKONOMİDE BÜYÜK KRİZ VAR

Ekonominin büyük bir krizin içerisinde olduğunu anlatan Karakaş, "Büyük kırılganlıklar var, işsizlik artıyor. Gençlerde daha fazla işsizlik var. Çalışan kesim, esnaf emeklerinin karşılığını alamıyor. O yüzden 7 Haziran'dan bu yana emeklilere ikramiye, asgari ücretin artması, gençlerin işe girerken desteklenmesi, çiftçilere destek gibi çok sayıda sosyal politikamız var. Burada amacımız ülkemizde var olan zenginliği insanlar arasında eşit olarak bölüştürmektir" dedi.

DIŞ POLİTİKA TAM BİR FELAKET

Uygulanan dış politikanın tam bir felaket olduğuna vurgu yapan Ercan Karakaş, "AKP hükümeti komşularımızla ve Ortadoğu'daki tüm ülkelerle bizi kavgalı hale getirdi. Şu anda Ortadoğu'nun 5 ülkesinde büyükelçimiz bulunmuyor. Biz, dış politikanın A'dan Z'ye değişmesinden yanayız. Atatürk'ün dediği gibi 'ülkede barış, dünyada barış' ilkesiyle dış politika yapılmalı, komşularımızla iyi ilişkiler temelinde yapılmalı, katiyen onların içişlerinde taraf olunmamalıdır. Umutsuz değiliz" şeklinde konuştu.

Karakaş, CHP oylarının arttığını da belirterek, "İktidarın kamuoyu araştırma şirketleri oylarını yüksek göstermeye çalışıyor ama gerçek öyle değildir. Oyları düşüyor. O yüzden de bombalarla, kargaşa ile insanları ürküterek ve umutsuzluğa sevk ederek kendilerine yönlendirmeye çalışıyorlar. 1 Kasım'dan iyi bir sonuç alacağız" dedi.

SURİYE'DE BARIŞÇIL ÇÖZÜM ARANMALI

Konuşmasında, "Suriye'de var olan rejimi ortadan kaldıralım da huzur gelsin derseniz olmaz" diyen Karakaş, şunları kaydetti:

"Devletsiz olan toplum toparlanamaz. Devlet düzen kurarak insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için vardır. Ortadoğu'daki devletler demokratik değil, çok partili sistemler oturmamış. Çözümün birinci şartı İŞİD gibi barbar terör örgütleri ile mücadele etmek, BM'de temsil edilen yönetimlerini kabul etmek ve müzakereler yoluyla çözüme kavuşturmaktır. Türkiye burada arabulucu olamıyor. Çünkü iç savaşlarda kesin olarak taraf olmuş durumdadır. Hem de başlangıçta İŞİD gibi barbar bir örgütü destekleyecek kadar taraf olmuş durumdadır. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ercan Karakaş Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title