Haberler

Çanakkale: Gelibolu 9. Güvercin Festivali

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde Düzenlenen 9. Güvercin Festivali'nde 2 Bine Yakın Güvercin Yarıştı.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde düzenlenen 9. Güvercin Festivali'nde 2 bine yakın güvercin yarıştı.

Gelibolu İşadamları Derneği'nde gerçekleşen 9. Güvercin Festivali'ne İstanbul, Ankara, Denizli, Antalya ve İzmir gibi büyük kentlerden katılım olduğu gibi Türkiye'nin birçok başka ilinden de yaklaşık 2 bine yakın kuş sever katıldı. 10 ayrı dalda düzenlenen yarışmada birbirinden güzel ve yetenekli güvercinler herkesin beğenisini kazandı. Milyarlarla ifade edilen fiyatlara alıcı bulan güvercinlerin yarışmasında Şebab Sabuni ve Şebab Miski dalında Gelibolu Evcil Kuşları Koruma Derneği üyesi Ahmet Özdoğan, Kara Kanat Miski dalında İstanbul'dan Selami Geze, Mermer Ön Tepe dalında İstanbul'dan Aykut Alcı ve Sarı Kafa Sabuni dalında ise Antalya'dan Mustafa Gülgen birinci oldu. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri, Gelibolu Belediye Başkanı Cihat Bingöl tarafından verildi.

Gelibolu'da böyle bir festivalin düzenlenmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ve geleneksel hale gelen festivalin Gelibolu'ya ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda da faydası olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Cihat Bingöl, ''Bu festival etkinliklerini her yıl büyütüp geliştiren dernek üyelerine, biz de elimizden geldiğince destek vermeye çalışacağız'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title