Haberler

Bursa'da "Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri nevruzla başladı

Güncelleme:

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilen Bursa'da resmi etkinlikler, Nevruz Bayramı kutlamalarıyla başladı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edilen Bursa'da resmi etkinlikler, Nevruz Bayramı kutlamalarıyla başladı.

Nevruz Bayramı Kutlama Komitesi tarafından Heykel semtindeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Vali Yakup Canbolat'a makamında semeni (nevruz tepsisi) hediye edildi.

Daha sonra AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ve Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz'ın yer aldığı kortej yürüyüşü yapıldı.

Uzun Çarşı, Kapalı Çarşı ve Cumhuriyet Caddesi'nin ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda tamamlanan yürüyüş sonrası tören düzenlendi.

Belediye Başkan Vekili Çelik, programda yaptığı konuşmada, nevruzun toprağın uyanışı, baharın müjdecisi, kardeşliğin ve dostluğun sembolü olduğunu söyledi.

Nevruzun Osmanlı döneminde dini bayramlar dışında önemle idrak edildiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Üzerinde yaşadığımız bu topraklar insanlık tarihinin en önemli kısmını taşımaktadır. Doğu ile batı arasındaki en hayati köprüyüz. Ülkemizin geleceğe yön verme yeteneğinin sırrı burada yatmaktadır. Geleneksel birikimimizi evrensel konuma taşıyabilen ender ülkelerden biriyiz. Bugün birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi pekiştiren nevruz için bir aradayız. Bugün demirden dağları eritip Ergenekon'dan çıktık ve 3 kıta 7 iklime uzandık. Büyükşehir Belediyesi olarak, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa'yı bu unvana layık ayrıcalıklı etkinliklerle dünya vitrinine çıkartacağız."

Programda, Milletvekili Atilla Ödünç ve Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan ile Nevruz Bayramı Kutlama Komitesi adına Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Handan Askeran Ton da katılımcılara hitap etti.

Demir dövülmesi ve ateş üzerinden atlanmasıyla devam eden kutlama, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title