Haberler

Bozcaada'daki Akaryakıt Krizi (2)

Çözüme KAVUŞTUÇanakkale'nin Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada'da ortaya çıkan akaryakıt krizi ikinci günün sonunda çözüme kavuştu.

Çözüme KAVUŞTU

Çanakkale'nin Kuzey Ege'deki turizm cenneti Bozcaada'da ortaya çıkan akaryakıt krizi ikinci günün sonunda çözüme kavuştu. Konuyla ilgili Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş ve Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz, bu akşam Belediye Başkanlığı makamında Akaryakıt Şirketi Müdürü Figen Koçman'la görüşme yaptı. Görüşmede, ada halkının mağdur olmaması için şirketin gidiş-dönüş ücreti olarak 1900 lira ödemeyi kabul ettiği öğrenildi.

Görüşmenin ardından bir basın açıklaması yapan Akaryakıt Şirketi Müdürü Figen Koçman şunları söyledi:

"Şirketimiz 2008 yılından itibaren Bozcaada'da akaryakıt hizmetini üstlenen tek firma olarak hizmet vermektedir. Bozcaada'ya akaryakıt getirebilmemiz için güvenlik gerekçesiyle Gestaş'a ait gemiyi kiralamak suretiyle özel seferde kullanmak zorunluluğu bulunmaktadır. Mart 2016 sonuna kadar bu özel seferin geliş-dönüşü için 950 lira ödenmekte iken, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren Gestaş tarafından geliş-dönüş için 950 artı 950 olmak üzere toplam 1900 lira talep edilmeye başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Gestaş yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, Gestaş yönetim kurulunun kararlaştırdığı 2015 ve 2016 gelir tarifesinde 'Özel sefer tek geçiş ücretinin 950 lira olduğu öğrenilmiştir. Daha önceden bu tutar dönüş için bizden talep edilmediği için tarafımızdan zam olarak algılanmıştır. Şirket olarak gelir tarifesini bilmemiz mümkün değildir. Bu akşamdan itibaren Bozcaada halkının mağduriyet yaşamaması adına, özel seferler için tarafımızdan geliş ve dönüş için 950 artı 950 olmak üzere toplam 1900 lira ödenecek ve hizmet verilmeye devam edilecektir. Halkın daha uygun şartlarda hizmet alabilmesi için Çanakkale Valiliği ve Gestaş Genel Müdürlüğü ile Şirket Müdürlüğümüz arasında çözüm odaklı görüşmelerin devam etmesi konusunda iyi niyetli gayretlerimiz kararlılıkla devam edecektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakan Can Yılmaz Çanakkale Bozcaada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title