Haberler

Bodrum Yarımadası'nın Su Sorunu

Bodrum Yarımadası'nın Su Sorununun Çözümüne Yönelik Acil İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Temini Projesinin 2 Yıl İçerisinde Hayata Geçirilmesi Hedefleniyor.

Bodrum Yarımadası'nın su sorununun çözümüne yönelik acil içme, kullanma ve endüstri suyu temini projesinin 2 yıl içerisinde hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Bodrum Yarımadası'nın su sorununun çözümüne yönelik Bodrum Belediyeler Birliği'nde düzenlenen basın toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Ülküm, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ katıldı.

2006 yılında ihaleye çıkarılan projenin uygulamaya konulmasının itirazlar nedeniyle uzadığını belirten Belediye Başkanı Ağan, şöyle konuştu: "Yaklaşık bir ay önce mahkeme bizim lehimize sonuçlandı. Buna göre Geyik Barajı, Mumcular Barajı ve Çamköy'deki kaynaklardan su getirilecek. Yarımada genelinde 15 milyon metreküp suya ihtiyaç var. Beldelerde kuyulardan su temin ediliyor. Özel sektöründe projesi var ancak bu proje daha hesaplı." Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Ülküm, Güney Ege Linyitlerini Soğutma Suyu için inşa edilen Geyik Barajı'ndan termik santrallerine iki hat geldiğini belirterek "Hattın biri DSİ tarafından tahsis olarak alındı. Geyik Barajı'ndan yılda 6 milyon metreküp, Çamköy yer altı sularından 4,8 milyon metreküp, Mumcular Barajı'ndan ise 9 milyon metreküp su tahsis edildi. Sular ana bir depoda toplanarak borularla yarımadaya dağıtılacak. Artık yer altı kuyularından su çekmek yok" dedi.

(OU- SE-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title