Haberler

Benzetme Cinayetine Müebbet

Adana'da dayısının katiline benzettiği kişiyi öldüren sanık ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da dayısının katiline benzettiği kişiyi öldüren sanık ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı 19 Mayıs Mahallesi'nde oturan Ferdi Polat, 23 Eylül 2007'de kavga eden komşularını ayırmak isterken, kasığından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet şüphelisi olarak yakalanıp tutuklanan ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Halil İbrahim Güneri, cezasını çekip 'Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden çıktı. İddiaya göre, Cumali Doğan (19), dayısının katilinin bir ay önce cezaevinden çıktığını ve kahvede arkadaşlarıyla oyun oynadığını öğrendi. Bunun üzerine 29 Ekim 2012'de arkadaşı Recep D. (18) ile birlikte kahveye giden Doğan, dayısının katili sandığı Ali Karadeniz'e (19) tabancayla 2 el ateş ettikten sonra kaçtı. Karadeniz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cumali Doğan ise evine giderek "İbrahim'i vurdum, ölmüş. Hemen evi boşaltın" diye bağırdı, ardından kaçarak izini kaybettirdi.

Cinayetten 14 gün sonra Yalova'da yakalanan Cumali Doğan hakkında 'kan gütme saikiyle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Doğan'ı mobiletiyle olay yerine götürdüğü ileri sürülen Recep D. hakkında da 'cinayete iştirak' suçundan aynı ceza istendi. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Cumali Doğan, 'kan gütme saikiyle öldürme' suçlamasını kabul etmedi. Doğan, silahın kendisine ait olmadığını iddia ederek, "Olay günü gezerken dayımın katilinin akrabası Ali Karadeniz'le karşılaştım. Yanında İbrahim de vardı. Ali bana 'Burada ne geziyorsun lan' dedi. Ben de ona 'mahallenin muhtarı sen misin?' dedim. Aramızda tartışma çıkınca silah çıkardı. Ali yanında bulunan İbrahim'e, 'Bunu vur' dedi. Boğuşma sırasında silah yere düştü. Ancak çekişme esnasında silah bir el ateş almıştı. Silahı yerden alıp bir el de ben ateş ettim. Kaçarken de silahı sulama kanalına attım" diye konuştu.

Olayın ardından 2 gün mezarlıkta saklandığını ifade eden Doğan, "Sonra şehirlerarası otobüsle Yalova'ya kaçtım. Ben 6-7 yaşında iken babam vefat etti. Bizi dayılarım büyüttü. Dayılarımdan Ferdi Polat, Halil Güneri tarafından 5 yıl önce öldürüldü" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, olayın 'kasten öldürme' olduğuna hükmederek sanık Cumali Doğan'ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. 'Ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 2 yıl hapis cezası verildi. Tutukluluk halinin de devamına karar verilen sanığın cezasında artırım ve indirim yapılmadı.

Diğer tutuksuz sanık Recep D. hakkında ise suçu sabit olmadığı iddiasıyla beraat kararı verildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Karadeniz 19 Mayıs Yüreğir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title