Haberler

Başkan Selmanoğlu'ndan Müjde

Güncelleme:

"Fatih Ahmet Baba Türbesinde çalışmalara başlıyoruz"

Elazığ'ın tarihi ve kültürel dokusuna yönelik çalışmaları toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından beğeniyle karşılanan Elazığ Belediyesinin Harput Mahallesinde bulunan Fatih Ahmet Baba Türbesine yönelik çalışmaları başlıyor. Konuyla ilgili müjdeli açıklamayı yapan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu : "1 ay içerisinde çalışmalarımıza başlıyoruz" dedi.

Fatih Ahmet Baba Türbesi ve çevresinde kapsamlı bir çalışma yapmayı planlayan ve bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna bir proje hazırlayıp, bunu teslim eden Elazığ Belediyesinin çalışması kabul gördü ve çalışmalara süratli bir şekilde başlandı.

Konuyla ilgili Elazığ halkına müjdeyi ise Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu incelemelerde bulunduğu Harput'da verdi.

Başkan Selmaoğlu, Harput'ta çalışmaları yerinde inceleyerek Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat'tan bilgiler alırken, "Biz Elazığ Belediyesi olarak tüm mahallerimizin sorunları çözmek için aralıksız çalışmaktayız." Diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünde Harput'umuz için çok önemli olan bir projeyi daha hayata geçiriyoruz ve uzun süredir beklediğimiz müjdeli haber Diyarbakır Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan geldi. Fatih Ahmet Baba türbesinin çevre düzenlemesi için Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna başvurumuzu yapmıştık ve kendilerinden olumlu cevabı aldık, sonrasında süratle çalışmalarımıza başladık" Diyen Başkan Selmanoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Fatih Ahmet Baba Türbesi bizim için çok büyük önem arz ediyor. Resmi işlemler nedeniyle buradaki çalışmalarımıza uzun süredir başlayamıyorduk. Ama şükürler olsun ki belediyemizden arkadaşlarımız hazırladıkları proje ile Diyarbakır Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan gerekli izinleri aldılar. Çalışmalarımıza en kısa sürede başlayıp, mevsim içerisinde inşallah bitirerek burayı halkımızın hizmetine sunacağız. Böylelikle Fatih Ahmet Baba türbemizi ziyarete gelen hemşehrilerimiz, yapılacak olan parkta dinlenip, buranın bahçesinde oturup dinlenip ibadetini rahat bir şekilde yapacak".

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Selmanoğlu Ahmet Baba Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title