Haberler

Balıkesir Şehidini Kalbine Gömdü

Güncelleme:

Şehit Uzman Onbaşı Erol Erdi, memleketi Balıkesir'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında salı günü PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Erol Erdi, memleketi Balıkesir'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin ablaları, helallik istenirken "Kardeşimiz ölmedi, o yaşıyor" diye feryat etti.

Balıkesir'den İvrindi ilçesi Büyükyenice beldesindeki baba ocağına getirilen şehit Uzman Onbaşı Erol Erdi'nin cenazesi, helallik alınması için ilk olarak baba ocağına götürüldü. Yaklaşık 2 bin belde sakini tekbirler getirirken, Erol Erdi'nin akrabalarının feryatları yürekleri dağladı. Dua okunması ve helallik istenmesi esnasında tabuta sarılan acılı anne Aynur Erdi ile ablaları Şennur Çoban, Fatma Çetin ve Emine Zorlu, gözyaşları içinde, "Erol ölmedi. O yaşıyor" dedi. Daha sonra belde sakinlerinin omuzlarına alınan Erol Erdi'nin cenazesi, Büyükyenice Merkez Camii'ne götürüldü. Erdi'nin Büyükyenice'den ve birliğinden bazı uzman arkadaşları da törende gözyaşlarına hakim olamadı. Kurban Bayramı'nda izne gelip, nişanlanacağı öğrenilen Erol Erdin, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığına defnedildi.

Cenazeye Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Büyükyenice Belediye Başkanı Ahmet Özen, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Levent Köse, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı. Cenazede sık sık bayılan şehit uzman onbaşının anne ve ablalarına sağlık görevlileri müdahale etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükyenice Balıkesir Şemdinli Hakkari Politika Güncel Haberler

title