Haberler

Bakan Çubukçu'dan, Görme Engellileri Mağlup Eden Meclisspor'a Mektuplu Tepki

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Engelliler Haftası Kapsamında Oynanan Maçta Görme Engellileri 7-3 Mağlup Eden Meclisspor'a Yazdığı Mektup ile Tepki Gösterdi.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Engelliler Haftası kapsamında oynanan maçta görme engellileri 7-3 mağlup eden Meclisspor'a yazdığı mektup ile tepki gösterdi.

Engelliler Haftası kapsamında Meclisspor, Başkent Görme Engelliler Spor Kulübü'yle 12 Mayıs 2008 tarihinde bir maç yapmıştı. MTA Tesisleri'nde oynanan maçta milletvekillerinden oluşan Meclisspor, yüzde 20 görme yeteneği bulunan oyunculardan kurulu rakibini 7-3 mağlup etmişti. Maç öncesinde yaşanan bir diyalogda ise Edirne Milletvekili Necdet Budak, yanına aldığı görme engelli futbolculara, "Sakın vekillere sert girmeyin. Unutmayın onların dokunulmazlığı var" şeklinde espri yapmıştı. Engelli oyuncular da 5 golden fazla atmamaları için milletvekillerinden söz almıştı.

Bu tür maçların sonucu genellikle bilerek berabere bitirilirken, Meclisspor'un bu maçı 7-3 kazanması Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu kızdırdı. Maçın 7-3 Meclisspor lehine sonuçlandığını öğrenen Bakan Çubukçu'nun, maçta forma giyen milletvekillerine teker teker mektup gönderdiği öğrenildi. Çubukçu'nun mektubunda sitem dolu bir dil kullandığı ve "Büyük başarınızı kutluyorum. Bu yöndeki başarılarınızın devamını bekliyorum. Unutmayın, galiptir bu yolda mağlup olan" ifadelerini kullandığı kaydedildi. Bakan Çubukçu'nun cümlelerinin sonuna ise ünlem işareti koyduğu ifade edildi. Bakan Çubukçu'nun daha önce kimsesiz çocuklarla oynanan maçta rakibini 3-2 yenen Meclisspor'a o zaman da tepki gösterdiği öğrenildi.

Meclisspor, görme engelliler karşısında sahada Harun Tüfekçi (Meclis Divan Üyesi-Konya Milletvekili), Hüsnü Ordu (Takım kaptanı-Kütahya Milletvekili), Hüseyin Mert (Kaleci-İstanbul Milletvekili), Zekeriya Aslan (Afyonkarahisar Milletvekili), Haluk İpek (Ankara Milletvekili), Abdurrahman Arıcı (Antalya Milletvekili), Mevlüt Çavuşoğlu (Antalya Milletvekili), Mehmet Günal (Antalya Milletvekili), Fahrettin Poyraz (Bilecik Milletvekili), Bayram Özçelik (Burdur Milletvekili), Metin Kaşıkoğlu (Düzce Milletvekili), Necdet Budak (Edirne Milletvekili), Saadettin Aydın (Erzurum Milletvekili), Fevzi Şanverdi (Hatay Milletvekili), Nevzat Korkmaz (Isparta Milletvekili), Enver Yılmaz (Ordu Milletvekili), Fatih Öztürk (Samsun Milletvekili) Adem Tatlı (22. Dönem Giresun Milletvekili), Hacı Turan (22. Dönem Kırşehir Milletvekili) isimleriyle yer almıştı. Meclisspor'da 5 gol atan Necdet Budak dikkat çekerken, diğer golleri Adem Tatlı ve Fatih Öztürk atmıştı. Görme engellilerin golleri ise Hüseyin Gündoğan, Ali Yıldırım, Mehmet Dumludarak'dan gelmişti.

(EKO-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title