Haberler

Azerbaycan'ın Bayrağı Size, Sizinki Bizim Başımıza Taç

Güncelleme:

Azeri -Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Kafkasya Türkleri Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Tarafından Atatürk Spor Salonu'nda Düzenlenen 'Kafkas Gecesi'ne Katıldı. Rüstemhanlı, Burada Yaptığı Konuşmada Türkiye ile Azerbaycan Arasındaki İyi İlişkilerin Önemine Değindi.

Azeri-Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Kafkasya Türkleri Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Kafkas Gecesi’ne katıldı. Rüstemhanlı, burada yaptığı konuşmada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki iyi ilişkilerin önemine değindi.

İki ülkenin dilinin ve kültürünün aynı olduğunu belirten Rüstemhanlı, şunları söyledi: “Azerbaycan Türkleri olarak bizim üç renkli, ay yıldızlı bayrağımızı başınıza, yüreğinize taç ettiğinize inanıyoruz. Siz de bizim baş tacımızsınız. Dünyada bu milletin milli beraberliğini bozmak isteyen bazı projeler olsa bile milli beraberlik ruhu hem sizde hem de bizde var. Biz bu ruhu korudukça, kardeşliğimizi kimse bozamaz. Biz Türkiye’nin Türkünü, gücünü tanıyoruz ama sizin de bizi tanımanız çok önemli.” Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Rüstemhanlı, “Bursa’da oynanan Türkiye-Ermenistan maçında Azerbaycan bayraklarının stada alınmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, “Biz Azerbaycan Türkleri olarak bayrağımızın Türkiye Türklerinin başında olduğunu biliyoruz. Zaten Bursa halkı da buna tepkisini koydu. O bayrakları evlerinin camlarına astı, sokakları bayraklarımızla bezediler. Ben bu olaya çok ufak bir şey gibi baktım. Çünkü milletimizin arasını açmak için Azerbaycan Türkü’nün Türkiye Türk’ü ile birbirlerine olan o kan bağını yok etmek için o kardeşliği yok etmek için tezgahlanan bir şeydi” cevabını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title