Haberler

Avukatlardan Fetö'nün Darbe Girişimine Tepki

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Avukatların yürüyüşü Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç'ın basın açıklaması Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Paralel örgütün devlet içerisindeki yuvalanmalarına bakıldığında tehlikenin 3 gün içerisinde geçmeyeceği açıktır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Avukatların yürüyüşü

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç'ın basın açıklaması Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Paralel örgütün devlet içerisindeki yuvalanmalarına bakıldığında tehlikenin 3 gün içerisinde geçmeyeceği açıktır. Bu itibarla Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve devletimizin çağrılarına da kulak vererek, millet olarak teyakkuz içerisinde olmamız zorunludur." dedi.

Cübbelerini giyerek baro önünde toplanan avukatlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin büyük bir facianın eşiğinden döndüğünü belirtti.

Gerek bin yıllık devlet geleneği gerekse milletin engin feraseti sayesinde darbenin başarıyla püskürtüldüğünü vurgulayan Konaç, şöyle devam etti:

"Milletimiz kendi geleceğine sahip çıkmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki paralel örgütün devlet içerisindeki yuvalanmalarına bakıldığında tehlikenin 3 gün içerisinde geçmeyeceği açıktır. Bu itibarla Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve devletimizin çağrılarına da kulak vererek, millet olarak teyakkuz içerisinde olmamız zorunludur. Devletimiz tehlikenin halen devam ettiğini, sokaklarda provokasyona, iç çatışmaların çıkmasına yönelik sinsi hesaplar olduğunu söylemektedir. Gerçekten de eşi benzeri görülmemiş millet birlikteliğimizin, millet kucaklaşmasının darbe karşısında en büyük engel olduğunu görenler, kaosun devamı ve bu tablomuzu bozmak için hain planlarını sürdüreceklerdir."

Konaç, milletin bu birlikteliğini sürdüreceğine ve bu hain planların da boşa çıkacağına olan inancının tam olduğunu belirterek, milletin üzerinde irade tesis etmeye çalışan ve milletin seçtiklerine karşı darbeye girişen FETÖ mensuplarının, hak ettiği cezayı alacağına inandıklarını kaydetti.

Kayseri Barosu olarak FETÖ tarafından millete yapılan bu alçakça darbe girişimini lanetlediklerini dile getiren Konaç, 3 gündür devam eden meydan nöbetlerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Ramazan Bedir de Kayseri Barosu'nun, FETÖ'nün darbe girişimine karşı düzenlediği yürüyüşe, il ve ilçe yönetim kurulu üyesi avukatlarla katıldıklarını belirtti.

Türkiye'deki tüm kurum ve kuruluşlardan FETÖ mensuplarının temizleninceye kadar mücadelelerinin devam edeceğine vurgu yapan Bedir, "Meydanlardayız. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar yatmıyoruz, uyumuyoruz, nöbetteyiz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Konaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title