Haberler

AVRUPALI KADINLARIN ÇİÇEĞİ ANTALYA'DAN

Güncelleme:

TÜRKİYE'de kesme çiçek üretiminin önemli merkezlerinden Antalya'dan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 25 ülkeye 60 milyon dal çiçek ihraç edildi.

TÜRKİYE'de kesme çiçek üretiminin önemli merkezlerinden Antalya'dan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 25 ülkeye 60 milyon dal çiçek ihraç edildi.

Tarım ve turizm kenti olduğu kadar örtü altı üretimde de söz sahibi Antalya'da kesme çiçek sektörü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hareketli günler yaşıyor. Kentteki seralarda üretilen çiçekler toplanıp, depolarda paketleniyor. Paketlenen ürünler yılbaşı, sevgililer günü, kadınlar günü, anneler günü, paskalya gibi birçok özel gün için Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

SÜS BİTKİLERİNDE 8 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla son sevkiyatlarını yaptıklarını anlattı. Sevkiyatların büyük bölümünü tamamladıklarını aktaran Yılmaz, son kalanların uçakla gönderiminin de sağlandığını açıkladı. Yılmaz, 8 Mart'ta yaklaşık 60 milyon dal çiçek ihracatı söz konusu. Parasal olarak da 8 milyon dolarlık ihracatı süs bitkilerinde gerçekleştirmiş olduk. Avrupa ve doğu bloğundan 25 ülkeye çiçek gönderdik dedi.

İNGİLTERE İÇİNSE ANNELER GÜNÜ TELAŞI

İngiltere için de hazırlandıklarını belirten Yılmaz, Yılbaşı, Sevgililer Günü, Kadınlar Günü ve paskalya gibi günler var. Bunun dışında özellikle İngiltere'de martın sonunda Anneler Günü var. İngilizlerden Anneler Günü'nde yoğun taleple karşılaşıyoruz. O dönemde de İngiltere'ye yoğun çiçek gönderimi sağlıyoruz. Dolayısıyla 8 Mart'ın hemen arkası olduğu için bizde hareketlilik devam edecektir. İngilizlere Anneler Günü için ay sonuna kadar yoğun ihracat gerçekleştireceğiz diye konuştu.

'RUSYA VE UKRAYNA'YA İHRACAT TAMAMEN DURDU'

En önemli ihracat kalemlerinin karanfil olduğunu belirten Yılmaz, karanfilde iddialı olduklarını ve dünyanın birçok ülkesiyle rekabet ettiklerini söyledi. Yılmaz, Başta Hollanda olmak üzere İngiltere, Romanya gibi ülkelere en çok karanfil yolladık. Karanfil dışında barbatus (Hüsnü Yusuf çiçeği) ve solidago (Altın başak çiçeği) gönderdik. Son sevkiyatlarda Ukrayna ve Rusya bölgesinde sıkıntılar yaşamaya başladık. Şu an bu iki ülkeye ihracatımız tamamen durdu. Bundan sonraki uzun süreçte de o bölgelere ihracat yapamayacağımızı düşünüyorum ifadelerini kullandı. Rusya ve Ukrayna'daki savaşın bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini belirten Yılmaz, Sadece süs bitkileri değil; tarım ve turizmde de ülkemiz için çok önemli iki ülke. Ümit ediyoruz ki; bir an önce normalleşme olur ve bundan sonraki süreçte tekrar çiçek göndermeye devam ederiz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Togo Cumhuriyeti Kadınlar Günü Antalya Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title