Haberler

Avcı: Türkiye'nin Garantörlüğü Vazgeçilmez

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, 'Türkiye'nin Garantörlüğünün Vazgeçilmez Olduğunu' Söyledi.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, ''Türkiye'nin garantörlüğünün vazgeçilmez olduğunu'' söyledi.

Avcı, bir kabulü sırasında, Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin ''Garantiler ve müdahale hakları, modası geçmiş bir mantıktır. Çağdaş bir Avrupa ülkesi, AB'nin büyük kalkanına, büyük güvenliğine sahiptir'' yönündeki sözlerini eleştirerek, ''Garantilerin nasıl modası geçer, bunu anlamak zor'' dedi.

Rum yönetiminin bir süre önce Yunanistan'la birlikte ortaya koyduğu garantilerle ilgili düşüncenin, ''AB'nin garantörlüğü yeterlidir'' şeklinde olduğunu ifade eden Avcı, Bakoyanni'nin açıklamasının da bu düşüncenin arkasından çıkan bir söylem olduğunu kaydetti.

Görüşmelerin devam etmesini hem hükümet, hem de Dışişleri Bakanlığı olarak desteklediklerini bildiren Avcı, kapsamlı ve adil bir çözüme yönelik görüşmelerin devam etmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

''Görüşmelerin devam etmesi gerekir demek, Rum yönetiminin düşünceleriyle bir çözüm için hazırız demek değildir'' diyen Avcı, bunu Yunanistan ve Rum yönetiminin anlaması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin garantörlüğünün vazgeçilmez olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

''Eğer iyi niyet varsa, ileride bulunacak çözümde art niyet yoksa, Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin garantörlüğünden kimsenin rahatsızlık duymaması gerekiyor. Ama art niyet varsa, tekrar altmışlı yıllar düşünülüyorsa, demek ki biz haklıyız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title