Haberler

Atatürk'ün Ayak Bastığı Yere Karanfil Bıraktılar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 84’üncü yıl dönümü, törenle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 84'üncü yıl dönümü, törenle kutlandı. Atatürk'ün ilk ayak bastığı noktadan denize karanfil bırakıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 84'üncü yıl dönümü kutlamaları başladı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Mehmet Türkçelik, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak Millevekili Şerafettin Turpcu, CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Beyder, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumu ve okunan şiirlerin ardından Tuğgeneral Birol Şimşek, Hüseyin Ergin ve Mehmet Türkçelik Atatürk'ün ilk ayak bastığı Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'ne ait lokalin yanındaki iskeleden denize karanfil bıraktı. Deniz polisleri de botla getirdikleri Türk bayrağını protokoldekilere teslim etti.

Törende konuşan Zonguldak Belediye Başkan Vekili Mehmet Türkçelik, Atatürk'ün kente gelişinin 84'üncü yıl dönümünü bir kez daha coşku içerisinde kutladıklarını söyledi. Başkanvekili Türkçelik, yaptığı konuşmasında, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 84'üncü yıl dönümünü bir kez daha coşku, mutluluk ve gururla kutluyoruz. Atatürk milli mücadele yıllarında ve sonrasında yurt gezilerine çok önem vermiş bu gezilerde bizzat halkın içine girmiş, çeşitli konularda halkın görüşlerini almış, kararlarını bu görüşlerin ışığı altında vermiş, inkılaplarını da bu görüşlerle güçlendirmiştir. Milli mücadele başarıya ulaşmanın zaferden sonra ileri modern bir Türkiye yaratmanın ciddi yapısı üzerinde Atatürk'ün yurt gezilerinin etkisi şüphesiz büyük olmuştur. Bu nedenle Ulu önder Mustafa Kemal Atatrük'ün Zonguldak'a gelişi her bakımdan büyük önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'a gelişinin 84'üncü yılını kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Törenler akşam saatlerinde yapılacak fener alayı ile devam edecek. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Ergi Birol Şimşek Zonguldak Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title