Haberler

Adü'de Simülasyon Laboratuvarı Açıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hemşirelik Fakültesinde insan maketinde kalp ritmi ve nabzının ölçülebildiği simülasyon laboratuvarı açıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hemşirelik Fakültesinde insan maketinde kalp ritmi ve nabzının ölçülebildiği simülasyon laboratuvarı açıldı.

Fakültede eğitim gören öğrencilere, hastalara müdahalenin uygulamalı olarak gösterilmesini amaçlayan ve 300 bin liraya mal olan laboratuvarın açılışı Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan tarafından gerçekleştirildi.

Gazetecilere açıklama yapan Bircan, öğrencilerin simülasyon laboratuvarında bir hastanın solunumundan kalp atışına ve ilaç uygulamalarının etkisine kadar bütün sonuçları görme fırsatı bulabileceğini söyledi.

Bircan, laboratuvarda çalışan öğrencileri dışarıdan bir cihazla eğitimcilerin izleyeceğini belirterek, kan basıncı, solunum, nabız gibi hayati bulgulara öğrencilerin nasıl müdahale ettiğini değerlendirebileceklerini ifade etti.

Laboratuvarın çok önemli olduğunu aktaran Bircan, "Bu, birebir hastayla bizim öğrencimizin direkt temasını sağlayacak bir işlem. Simülasyon laboratuvarı bu yüzden çok değerli. Türkiye'de çok az yerde var. Çok az merkezde bulunuyor." dedi.

Öğrencilerden Gözde Çetinkaya, "Bazı durumlarla ilk defa karşılaşabiliyoruz. Hasta şok geçiriyor, ne yapacağız bilmiyoruz. O anı daha önce görmemiş olabiliriz. Bayılmayı bile daha önce yaşamamış olabiliyoruz. Bu simülasyonlar o heyecanımızı yenmemizi büyük ölçüde sağlayacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Cavit Bircan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title