Haberler

Yanan Feribottan İlk Kurtarma Anına Ait Amatör Kamera Görüntüleri

Güncelleme:

Yunanistan'dan İtalya'ya giderken yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı gemideki Türk yolculardan olan Berrin Uslupat, ilk kurtarma anlarının görüntülerini paylaştı.

Yunanistan'dan İtalya'ya doğru yol alırken Adriyatik denizi üzerinde yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı feribottaki Türk yolculardan olan Berrin Uslupat, ilk kurtarma anlarına ilişkin cep telefonundan çektiği görüntüleri AA muhabiri ile paylaştı.

ÖLÜ SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Öte yandan, kurtarma çalışmalarını koordine eden İtalyan makamlarından alınan bilgilere göre, ölü sayısı 10'a yükselirken, dün gece itibariyle 427 kişi de kurtarıldı. Ölenlerin kimlikleri ise açıklanmadı. Kayıp rakamları konusunda net bilgi verilmezken, Yunanistan'dan 38 kişinin kayıp olduğu iddiası geldi. Kayıpları arama çalışmalarına, San Giorgio adlı İtalyan savaş gemisinin koordinatörlüğünde devam edildiği açıklandı. Çalışmaların gece de devam edeceği belirtildi. Ancak İtalya Ulaştırma Bakanı Maurizio Lupi, kayıplara ilişkin rakamların telaffuz edilmesi için henüz erken olduğunu söyledi.

BAZILARININ YOLCU LİSTESİNDE ADI BULUNAMADI

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, kurtarılan bazı yolcuların isimlerinin, yolcu listesinde bulunamamasına ilişkin konuşurken, gemide bazı kaçakların da olabileceğini söyledi. Başbakan, isim listesinin netleşmesi için yetkililerin çalıştığını bildirdi.

Bakan Maurizio Lupi de, bu nedenle kayıp yolcuların sayısına ilişkin net bilgi veremediklerini söyleyerek, "Gemide kaçaklar da olabilir. Bunu, Yunan mevkidaşımla da paylaştım. Henüz rakamlar için erken. Çünkü numaralar çok oynak" dedi.
Öte yandan Başbakan Renzi, gemiyi en son terk eden kişi olan İtalyan Kaptan Argilio Giacomazzi'yi tebrik etti.

TÜRK VATANDAŞLARI TÜRKİYE'YE GÖNDERİLECEK

Feribottan kurtarılan 100'ü aşkın yolcunun bulunduğu San Giorgio gemisinin ise önümüzdeki saatlerde İtalya'nın Puglia bölgesindeki bir limana gelmesi bekleniyor.

Diğer kurtarılanlar çeşitli limanlara intikal ettirilirken, gemideki 54 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından 12'si İtalya'nın Puglia bölgesine getirildi. Bunlardan 2'sinin kendi isteği üzerine buradan ayrıldığı belirtildi. Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde görevli diplomatlar önceki geceden beri bölgede bulunurken, kazazede vatandaşların durumuyla yakından ilgileniyor.
Diplomatik kaynaklar, hastanedeki tedavilerinin ardından buradaki otellere yerleştirilen Türk yolcuların, gemiden tahliye edilen diğer Türk vatandaşlarıyla birlikte Roma'ya, buradan da Türkiye'ye gönderileceğini açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Maurizio Lupi Yunanistan Puglia İtalya Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sezoliMobil-ANDROID:

allah rahmet eylesin

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title