Haberler

Adana'daki Fetö/pdy Davası

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet mensuplarının da bulunduğu 17'si tutuklu 26...

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, aralarında meslekten ihraç edilen emniyet mensuplarının da bulunduğu 17'si tutuklu 26 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Çerkes Sıkıntı, Ayhan Şahin, Bilal Yılmaz, Davut Kaya, Gökmen Doğaner, Hakan Başar, Hasan Basri Bora, İrfan Sezer, İsmail Özkan, Mahmut Bakındı, Mehmet Nihat Görmüş, Murat Doğan, Müslüm Aras, Nuh Ali Çil, Recai Akkil, Sedat Polat, Süleyman İbici ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Hakan Başar, savunmasında, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, örgütün gizli haberleşme haberleşme programı ByLock'u cep telefonuna yüklemediğini ve kullanmadığını ileri sürdü.

Tutuksuz sanık Ömerül Faruk A. da savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, "Emniyet teşkilatının istihbarat ve terörle mücadele birimlerinde çalıştım. Adana'da terör operasyonlarını yaptıran benim. Hürriyet Mahallesi'nde benim aracımı yaktılar o sırada ben araç içerisindeydim. Ankara Kumrular'daki patlamanın failini ben yakaladım. Bunları ilk defa söylüyorum. Ben terörist suçlamasını kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Duruşmada savunması alınan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bilal Yılmaz Hakan Başar Davut Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title