Haberler

Aa'da 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerine Başlandı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AA'da 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın konuşması Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser'in konuşması AA'da 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı Anadolu Ajansı (AA) yönetimi ile Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) arasında 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AA'da 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri

AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya'nın konuşması

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser'in konuşması AA'da 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı

Anadolu Ajansı (AA) yönetimi ile Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) arasında 3. dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı.

AA Genel Müdürlüğündeki görüşmede, işveren tarafını, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya başkanlığındaki heyet temsil etti. Heyette, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türker Pirtini, İnsan Kaynakları Direktörü Rıdvan Duran, Finans Direktörü Seyfi Yıldız, Hukuk İşleri Müdürü Şerife Gül Arıman ile kurum avukatları yer aldı.

AA çalışanları adına ise toplantıya Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Genel Mali Sekreter Sezai Ballı ile diğer yetkililer katıldı.

Özkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, görüşmelerine başlanılan toplu iş sözleşmesinin kurum ve personel adına hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, toplu iş sözleşmelerinin iki yılda bir yapıldığını hatırlattı.

AA'nın, Türkiye'deki sıradan kuruluşlardan birisi olmadığını ve personelinin de önemli görevler yürüttüğünü belirten Özkaya, Anadolu Ajansı'nın misyonunu hakkıyla yerine getirdiğini ve Türk milletinin sesini dünyaya duyurduğunu vurguladı.

"Yeniden kenetlenmiş bir ülkeyiz"

Özkaya, "Anadolu Ajansı, şu anda Cumhuriyetin kuruluşundaki misyonunun benzerini gerçekleştiriyor. Bütün Türk milleti, azınlık hainler dışında güzel bir noktada. Yeniden kenetlenmiş bir ülkeyiz." ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki temsilin önemine de dikkati çeken Özkaya, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesini duyurmak için AA'nın kurulduğunu ve bu kapsamda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Personele değer verdiklerinin altını çizen Özkaya, gerçekleştirilen görüşmenin ardından daha sonraki süreçle ilgili periyotların belirleneceğini kaydetti.

Yönetim Kurulu Üyesi Pirtini de görüşmelerin her iki taraf için iyi sonuçlanması temennisinde bulundu.

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Eser de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadığını ve AA'nın bu süreçte taşın altına sadece elini değil, bütün gövdesini koyduğunu söyledi.

AA yönetiminin personeline verdiği kıymetin farkında olduklarını ifade eden Eser, "El birliğiyle güzel bir toplu iş sözleşmesinin ortaya konulacağı kanısındayım. Biz sendika olarak her zaman kurum ve personelin yanındayız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Mustafa Özkaya Ali Türker Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title