Haberler

800 Yıllık Çınarın Kovuğu 8 Yavru Köpeğe Barınak Oldu

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy'de 800 yıllık çınar ağacının kovuğunda hayata tutunmaya çalışan 8 yavru köpeğe, doğumdan sonra annelerinin ortadan kaybolmasından sonra köy sakinleri sahip çıktı.

YUNUS OZAN SÖYLER - Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy'de 800 yıllık çınar ağacının kovuğunda hayata tutunmaya çalışan 8 yavru köpeğe, doğumdan sonra annelerinin ortadan kaybolmasından sonra köy sakinleri sahip çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölgeye gelen turistlerin uğrak noktaları arasında bulunan ve yaklaşık 800 yıllık olduğu belirtilen çınar ağacı, 2009 yılında dönemin Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından "anıt ağaç" olarak tescillendi.

Boyu 24 ve taban çevresi 22 metre olan "Kapılı Çınar" olarak nitelendirilen anıt ağacın bir dönem çürüyen gövdesinin iç kısmı, temizlendikten sonra boş duruyor. 8 asırlık çınarın kovuğu, birkaç gündür yeni doğmuş 8 yavru köpeğe barınaklık yapıyor.

Yavru köpeklere tesadüfen rastladığını, annesinin nerede olduğu bilmediklerini belirten Şenköy sakinlerinden Gülcan Ersoy, "Annelerinin bölgeden geçerken doğurduğunu düşünüyorum. İlk iki gün anneleri vardı. Yem bırakıyordum annelerine." dedi.

Ersoy, 3 gündür anne köpeğin ortada olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Köy sakinleri olarak ilgileniyoruz. Henüz çok küçük olan yavrulara süt veriyorum. Küçük oldukları için yem yiyemiyorlar henüz. Çınar ağacı onların küçük dünyasına belki de sahiplik yaptı. Bunları sahiplendirmek istiyoruz. Anneleri görünürde yok. Kısa süre kalmamıza rağmen biz bile burada üşüdük. Bunların sevgiye, karınlarını doyurmaya, sıcak bir barınağa ihtiyaçları var. Şimdilik biz bakıyoruz ancak benim başka hayvanlarım olduğu için bunları sahiplenemiyorum."

Market işleten Ersin Parlak da yavru köpeklerden Gülcan Ersoy sayesinde haberdar olduğunu söyledi.

Köy sakinleri olarak ara ara uğrayıp köpeklerin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını dile getirerek "Sütle besliyoruz. Kendilerini toparlayana kadar da sahip çıkacağız. Kendi başlarına hayatta kalana kadar bakımlarını yapacağız. Büyüdükten sonra da artık tabiatla baş başalar." dedi.

Çınar ağacında bulunan köpeklere gün içinde belirli aralıklarla süt veren Kemal Yılmaz da yavru köpeklerin soğuk hava dolayısıyla üşüdüklerini ve yuvaya ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Çınarcık Yalova Şenköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 23. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title