Haberler

1Gsgm, Türkiye'nin Gençlerini Buluşturmaya Devam Ediyor Gsgm, Türkiye'nin Gençlerini Buluşturmaya Devam Ediyor

Gsgm'nin Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarafından Organize Edilen Gençlik Kampları, Her Yıl Olduğu Gibi Bu Sene de Gençlere Tatil İmkanı Sunarak, Uzun Yıllar Unutamayacakları Günler Yaşattı

GSGM'NİN GENÇLİK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN GENÇLİK KAMPLARI, HER YIL OLDUĞU GİBİ BU SENE DE GENÇLERE TATİL İMKANI SUNARAK, UZUN YILLAR UNUTAMAYACAKLARI GÜNLER YAŞATTI

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELEN 8 BİN 5 YÜZ GENCE HER YIL GENÇLİK KAMPLARI'NDA ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERİLİYOR

HER DÖNEM 15 ENGELLİ GENÇ DE KAMPA KATILIYOR

81 İLDEN SEÇİLEN GENÇLER HİÇBİR ÜCRET ÖDEMEDEN 8 GÜNLÜK DEVRELERDE KAMP YAPIYOR

KUŞADASI VE ÇEŞME'DEKİ DENİZ KAMPLARINDA GENÇLER, HEM TATİL HEM SPOR YAPIP, HEM DE FARKLI KÜLTÜRLERİ BİR ARADA YAŞIYOR

BAŞARILI SPORCULAR DA KAMPTA EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

GSGM AYDIN İL MÜDÜRÜ ÇEKER: "AMACIMIZ; GENÇLİĞE HİZMET ETMEK VE GENÇLİĞE BU ÜLKENİN NİMETLERİNİ SUNMAKTIR"

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen Gençlik Kampları, her yıl olduğu gibi bu sene de gençlere tatil imkanı sunarak, uzun yıllar unutamayacakları bir tatil yaşamalarını sağladı.

Bu kamplarda her yıl Türkiye'nin dört bir yanından gelen 8 bin 5 yüz gence Gençlik Kampları'nda ücretsiz olarak hizmet veriliyor.

Gençlere bilgi, beceri ve yaklaşımlar konusunda olanakların sunulduğu, farklı kültürlerin bir arada yaşanarak öğrenildiği ve paylaşıldığı bu kamplarda ayrıca, kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve sosyal hayata katılımları ile yeni istihdam olanakları oluşturulması konusunda kolaylaştırıcı eğitim programları da düzenleniyor.

Gençlik Kampları'nın temel amacı; maddi durumu yetersiz olan gençlere kamp ortamında hem eğitim verilmesi hem de kendi yaş gruplarındaki gençlerle arkadaş olup sosyalleşmelerinin sağlanması.

81 ilden seçilen gençler hiçbir ücret ödemeden 8 günlük devrelerde kamp yapıyor. Kamplara katılmak için illerde bulunan gençlik merkezlerine üye olmak gerekiyor. Seçme yapılırken okuldaki derslerinde iyi notları olan ya da sportif başarıları olan gençlere öncelik veriliyor. 4 adet deniz 2 adet doğa konseptli olmak üzere toplam 6 merkezde 7 ayrı dönemde yılda 8 bin 5 yüz gence kamp yaptırılıyor. Kamplar 13-15 ve 16-17 olmak üzere iki ayrı yaş grubunda gerçekleştiriliyor. Kuşadası-Çeşme-Çanakkale ve Mersin'de deniz konseptli kamplar var. Tüm kamplarda da aynı program uygulanıyor.

Gençler kamplarda 8 gruba ayrılıyor ve her grubun başında daha önce bu kamplara katılmış üniversite öğrencileri ya da öğretmenlerden seçilen bir lider bulunuyor.

DENİZ KAMPLARINDA BÜTÜN İMKANLAR SUNULUYOR

135 kişi kapasiteli Aydın Kuşadası Davutlar'daki kampta gençlerin kalacakları odalar 3'er kişilik bungalovlardan oluşuyor ve içlerinde duş, tuvalet ve dolaplar da yer alıyor. Ayrıca kampta voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar ile anfi tiyatro ve yüzme havuzu da bulunuyor.

DOĞU-BATI, KUZEY-GÜNEY BİR ARADA

Ülkenin her kesiminden gelerek Gençlik Kampları'nda buluşan gençler, burada kendi kültürlerini ve sosyal hayatlarını birbirine aktarıyor. 3'er kişilik bungalovlarda kalan kalan gençlerin her birinin ayrı şehirlerden olmasına özen gösteriliyor.

EN ESKİ ZEKA OYUNU MANGALA DA KAMPTA

Gençler, halk oyunları, el sanatları, müzik, sokak oyunları, çevre ve doğa gezileri, deniz aktiviteleri gibi etkinliklerden faydalanırken Geleneksel Türk Zeka oyunu Mangala'yı da öğrenme şansını buluyor.

Kamplarda sadece denize ya da havuza girilmiyor. İki ana gruba ayrılan kampçılardan bir grup yüzerken, diğer grup el sanatları, tiyatro, müzik ve halk oyunlarının yer aldığı 4 istasyonda çalışmalar yapıyor. Daha sonra gruplar yer değiştiriyor. Ayrıca günümüzde artık yok olmaya başlayan sokak oyunlarının öğretilmesi için seksek, dokuztaş, yakan top, bezirganbaşı, körebe, saklambaç gibi oyunlar da oynanıyor.

KAMP TARİHLERİ

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen ve 6'şar dönemden oluşan Aydın Kuşadası Davutlar, Mersin Silifke Akkum ve İzmir Çeşme Paşalimanı kampları ile 4 dönemden oluşan Mersin Silifke Akkum kampının ilk dönemi 1-8 Temmuz, 2. dönemi 11-18 Temmuz, 3. dönemi 21-28 Temmuz, 4. dönemi 31 Temmuz-7 Ağustos, 5. dönemi 10-17 Ağustos ve 6. dönemi de 20-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

GSGM AYDIN İL MÜDÜRÜ ÇEKER: "AMACIMIZ; GENÇLİĞE HİZMETTİR, GENÇLİĞE BU ÜLKENİN NİMETLERİNİ SUNMAKTIR"

Kuşadası'ndaki Gençlik Kampı ile ilgili bilgiler veren GSGM Aydın İl Müdürü Bekir Çeker, gençlere hizmet etmekten büyük keyif aldıklarını belirtirek, "'GSGM'ye bağlı Gençlik Hizmetler Daire Başkanlığı, Tük gençliğine sunulan en büyük hizmetlerden biridir. Türkiye'nin yaklaşık 10 ilimizde kamp düzeyinde faaliyet alanları bulunuyor. İllerdeki başarılı ve tatile ihtiyacı olan gençlere hem tatil yaptırıp, hem de ülkemizin kültürünü aşılayarak, farklı illerden gelen gençlerimizi kaynaştırıyoruz. Amacımız; gençliğe hizmettir, gençliğe bu ülkenin nimetlerini sunmaktır. Birlik ve beraberliği anlatıp tanıtmaktır. Yoksul ile zengin arasında fark olmadığını, aynı ortamda buluşup yaşayabileceklerini göstererek, kardeşlik duygularını geliştirmek amacıyla bu tür organizasyonları düzenliyoruz' dedi.

Kuşadası Kampı Koordinatörü Ayşegül Hacıbekir de, gençlik alanlarında birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kampçılar, gençlik üyeleri arasından, okullarında ya da sportif faaliyetlerde başarılı olanlardan, ailelerinin maddi durumu kendilerini tatile götürmeye yetmeyecek gençlerin arasından seçim yapılarak buraya geliyorlar. Kamplarımızda bir çok etkinlik mevcut. Yüzme faaliyetlerinin yanı sıra el sanatları, halk oyunları, tiyatro ve müzik branşlarında da etkinliklerimiz yapılıyor. Ayrıca çok sayıda sokak oyununu da burada istasyon şeklinde gençlerimize sunuyoruz" diye konuştu.

HER DÖNEM 15 ENGELLİ GENÇ DE KAMPA KATILIYOR

Bu arada Kuşadası'ndaki deniz kampına TESYEV ile yapılan işbirliği sayesinde her dönem 15 engelli katılıyor. Engelli kampçılar da bir arada tutulmayıp, kaynaşmanın sağlanması açısından diğer gruplara dağıtılıyor. Engelli gençlerin liderleri de TESYEV'den geliyor. Bu engelli gençlere de diğer kampçılarla aynı program uygulanıyor.

ÇEŞME KAMPI

Çeşme Paşa Limanı'ndaki GSGM Kamp Merkezi'nde gerçekleştirilen Gençlik Kampı'nda da, yurdun dört bir köşesinden gelen öğrencilerle birlikte 8 günlük süre içerisinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Çeşme'nin mavi bayraklı kıyılarında yüzen gençler, hem eğleniyor, hem de spor yapmanın keyfini yaşıyor.

BAŞARILI SPORCULAR DA KAMPTA

Kamplarda ayrıca farklı branşlarda yer alan sporcular da bulunuyor. Malatya'dan gelerek Kuşadası Kampı'na katılan engelli yüzücü Serkan Koçoğlu, kampların kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, "Kamptan çok mutluyuz. Kamptan ayrıldığım zaman Malatya'da bulunan arkadaşlarıma burada neler yaptığımı anlatacağım" dedi.

15 yaşındaki atlet Kerem Aslan da, Çeşme Kampı'na Trabzon'dan katıldığını ifade ederek, "400 ve 800 metre yarışlarında mücadele ediyorum. Yaş gurubumda ise Trabzon il birinciliğim bulunuyor. 2011 Trabzon Gençlik Oyunları'nda şampiyonluğu hedefliyorum. Burada antrenmanlarıma devam edebiliyorum. Kendimi burada daha da geliştirip, iyi dereceler yapmayı istiyorum" diye konuştu.

Çanakkale Truva Sutopu takımında oynayan Berk Fırat da, 1 kez genç milli olmuş. A milli takımda forma giymeyi hedeflediğini belirtirken, kampta sutopu bilen olmadığını ama çok güzel vakit geçirdiğini söyledi.

Manisa'dan gelen judo sporu yapan Murat Aslan da Manisa Yörükspor'da judo yapıyor. Hedefi milli olup madalyalar kazanmak. Kamptaki arkadaşlık ortamından çok memnun olduğunu dile getirerek, burada güzel dostluklar edindiğini vurguladı.

Kapma Balıkesir'den katılan voleybolcu Yağmur Seyhan ise Ayvalık Gençlik ve Spor Kulübü'nde 4 senedir voleybol oynuyor. Takımında kaptanlık rolünü üstlenen Yağmur'un, takım olarak Türkiye 12.'liği de bulunuyor. İdolünün milli voleybolcu Neslihan olduğunu dile getiren Yağmur, hedefinin Fenerbahçe'de forma giymek olduğunu belirtti.

Bursa Kültürpark Tenis Kulübü sporcusu Çağla Gökdeniz'in de kendi yaş grubunda dereceleri var. Kamptaki grup lideriyle tenis oynuyor. Liderlerinin yardımlarına minnettar. Hem dinlenip hem de eğlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title