Haberler

18. Ayder Kültür Sanat ve Doğa Festivali

18.Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali güzel görüntülere sahne oldu.

18. Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali güzel görüntülere sahne oldu.

Her yıl geleneksel olarak yapılan Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali ile ödüllü boğa güreşleri bugün düzenlenen etkinliklerle başladı. Bu yıl 18. düzenlenen festival Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda gerçekleşti. Etkinliklerin ilk gününde güzel çorap yapışması ve 5-8 yaş grubu kız çocukları arası güzellik yarışması yapıldı. Etkinlikleri binlerce kişinin yanında Rize Vali Vekili Hakan Burak Uz, Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu izledi.

Çamlıhemşin ilçesine özgü el örgüsü çorapların yarıştığı çorap güzelli yarışmasında Havva Vezir'in ördüğü çorap birinci geldi. 5-8 yaş kız çocukları arasındaki güzellik yarışması ilgi çekti. Minikler yöresel kıyafetler giyerek sırtlarında içerisi çay dolu sepetlerle jüri önüne çıktılar. Sadece üç yarışmacının yarıştığı güzellik yarışmasında, sonuca varmakta güçlük çeken jüri tüm çocukları birinci seçti. Protokol mensupları çocukları yanlarına alarak hatıra fotoğrafları çektirdi. Rize Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu cep telefon ile miniklerin fotoğraflarını çekti. Birinci seçilen üç kız çocuğu ödüllerini Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın ellerinden aldı.

Festival ile ilgili değerlendirmede bulunan Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek, 18 yıl boyunca gerçekleştirilen festivaller ile Ayder'in tanıtımını yaptıklarını dile getirerek boğa güreşleri için yapılan eleştirileri yanıtladı. Boğaları güreştirmediklerini, barıştırdıklarını söyleyen Melek, "Hayvan severler ve medya bizi boğa güreşleri konusunda bizi eleştiriyor ancak; buda bir kültür ve bir gelenektir. Buda bizim tarihimizde var. Yaptığımız bu hayvanları, boğaları, öküzleri barıştırma operasyonudur. İspanya'da ki gibi bir işkence yok burada. Hepsinin kiloları birbirine eşittir. Biz bunları barıştırıyoruz" diye konuştu.

Ödüllü Boğa Güreşleri etkinliklerin ikinci gününde Galer Düzü'nde gerçekleştirilecek.

(GF-ÖS-Y

09.06.2012 15: 56: 41

TSI

NNNN - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakan Burak Uz Halil Bakırcı Çamlıhemşin Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title