Haberler

17'lik Eş Toprak Ailesini Böldü

Toprak Holding A.ş. Hissedarları Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak, İddiala Karşı Çıkarak Halis Toprak'ın Akıl Sağlığının Yerinde Olduğunu Belirtti.

Toprak Holding A.Ş. Hissedarları Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak, iddiaların aksine Halis Toprak'ın akıl sağlığının yerinde olduğunu ve Toprak'ın, Toprak Holdingi yönetme ehliyetine sahip bulunduğunu belirtti.

Ahmet ve Mehmet Toprak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Toprak Holdingin Halis Toprak ile birlikte hissedarları olarak Avukat Burhan Apaydın'ın Sarıyer Adliyesi'ne verdiği dilekçenin "hayretle" medyadan öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Burhan Apaydın'ın dilekçesindeki iddiaların aksine babamız Halis Toprak'ın akıl sağlığı yerindedir ve Toprak Holding'i yönetme ehliyetine sahiptir" ifadesine yer verilerek, şunlar kaydedildi:

"Burhan Apaydın'ın dilekçesinde belirttiği ifadelerin aksine Toprak Grubu, TMSF'ye 450 milyon dolar olarak belirlenen protokol borcunu 480 milyon dolar olarak fazladan ödemiştir. Burhan Apaydın, TMSF ile Toprak Grubu arasındaki konulara vakıf olmadan basında yer alan haberlere dayanarak Toprak Grubu'nun TMSF'ye halen borçlu olduğunu iddia edemez. Toprak Grubu'nun TMSF'ye borcunu fazladan ödediğine ve İstinye Aslanlı Köşk ve Toprak Center dahil tüm taşınmaz satışlarının iptalinin önümüzdeki süreçte yüce Türk Yargısı tarafından karara bağlanacağına inancımız tamdır."

Halis Toprak'ın özel hayatı nedeniyle ailenin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, "Ancak, Sayın Apaydın'ın bu zor dönemi Toprak Grubu'nun TMSF ile ilişkilerine bağlaması ve yakışıksız ifadeler kullanması, 85 yaşındaki bir avukat için tam bir talihsizliktir" denilerek, avukat Burhan Apaydın hakkında 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığı da duyuruldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title