Haberler

13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi'nden detay,- Kongrenin açılış oturumuna Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un konuşması, 13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi- 12 ülkeden 250 akademisyenin katıldığı kongre Bakü'de başladı 13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 12 ülkeden 250 akademisyenin katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - 13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi'nden detay,- Kongrenin açılış oturumuna Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun'un konuşması, 13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi- 12 ülkeden 250 akademisyenin katıldığı kongre Bakü'de başladı 13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi, 12 ülkeden 250 akademisyenin katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın (TDAV) farklı eğitim kurumlarıyla ortaklaşa düzenlediği kongreye Azerbaycan İktisat Üniversitesi (UNEC) evsahipliği yapıyor.Kongrenin açılış oturumuna Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, UNEC Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, TDAV Başkanı Közhan Yazgan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Büyükelçi Coşkun, açılış konuşmasında, Türkiye ve Azerbaycan arasında 15 yıl önce 400 milyon dolar olan dış ticaret hacminin bugün 5 milyar dolara ulaştığını, 10 binin üzerinde Azeri öğrencinin Türkiye'de ve binlerce Türk öğrencinin Azerbaycan'da eğitim gördüğünü belirtti.Azerbaycan'da 2 bin 600 Türk ve Türkiye'de binden fazla Azeri şirketinin faaliyet gösterdiğini hatırlatan Coşkun, şöyle konuştu: "Henüz bağımsızlığının 30. yılının yaşamamış olan Azerbaycan, yakın dönemde Türkiye'nin en büyük dış yatırımcısı olmaya adaydır. Bu başarının temelinde vizyon sahibi liderlikle birlikte eğitim kurumlarının da büyük önemi var. Türk dünyasından eğitim kurumlarını bir araya getiren bu kongrenin istikrar ve büyümemize çok önemli katkı yapacağı inancındayım."TDAV Başkanı Yazgan, kongrenin Türk dünyasından yüzlerce bilim insanını buluşturduğunu ve ülkeler arasında bilgi ve fikir paylaşımına vesile olduğunu söyledi.UNEC Rektörü Prof. Dr. Muradov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kongreye 12 ülkeden 250 akademisyenin katıldığını bildirdi. Muradov, amaçlarının Türk dünyası yüksek eğitim kurumları arasında ilişkilerin geliştirilmesi ve öğrenci ve akademisyen değişiminin artırılması olduğunu belirtti.13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi 30 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Alper Coşkun Azerbaycan Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title