Haberler

Görme engellilerin sarı çizgi çilesi bitmiyor

Güncelleme:

Görme engellilerin sarı çizgi çilesi bitmiyorESKİŞEHİR Eskişehirli görme engelliler, üyesi oldukları derneğin önünde hissedilebilir zeminin (sarı çizgi) olmamasından dertli. Görme engellilerin bir yerden bir yere giderken adeta gözü olan sarı çizgiler, onlar için hayati bir öneme sahip.

Görme engellilerin sarı çizgi çilesi bitmiyor

ESKİŞEHİR Eskişehirli görme engelliler, üyesi oldukları derneğin önünde hissedilebilir zeminin (sarı çizgi) olmamasından dertli.

Görme engellilerin bir yerden bir yere giderken adeta gözü olan sarı çizgiler, onlar için hayati bir öneme sahip. Eskişehir'in bazı cadde ve sokaklarında yarıda kesilen sarı çizgiler, görme engelli vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Porsuk Bulvarı üzerinde yer alan Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği, görme engellilerin gün içinde en çok uğradığı yerlerden bir tanesi. Ancak derneğin önünde bulunan çivili sarı çizgiyi, geçtiğimiz yıllarda belediyeye ait kar küreme aracının yanlışlıkla söktüğü iddia edildi. Ardından, çivili sarı çizgi yerine betondan hissedilebilir zemin yapılsa da, gün içinde geçen araçlarla birlikte aşınmaya başladı. Görme engelliler, kaybolan hissedilebilir zemin nedeniyle, her gün uğradıkları derneği geçip uzaklaştığını belirtti. Dernek üyeleri, hem derneklerine gelen yola hem de derneği geçmemek adına önüne sarı çizgi yapılması konusunda yetkililere çağrıda bulunuyor.

"Biz buraya yine eskisi gibi çivili sarı çizgi istiyoruz"

Görsem Görme Engelliler Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Kutluay, yaşadıkları sorunları anlattı. Derneğin önündeki çivili sarı çizgiyi kar küreme aracının yanlışlıkla söktüğünü söyleyen Kutluay, "Her gün yönetimden bir kaç kişi derneğe gelmek zorunda. Her gün erkenden gelme sebebimiz, görme engelli arkadaşlarımız yolda kalır veya refakatçıyla beraber gelirse sokakta kalmasınlar diye dernek açmak zorundayız. Yağmur, kış demeden derneğimizi açarız. Yalnız eskiden bizim burada çivili bir çizgimiz vardı. İki sene önce kepçe kar kürerken söktü attı. Biz belediyemize müracaat ettik. Bize yumuşak bir zemin yaptılar. Araçlarda buradan devamlı geçtiği için, yol dümdüz oldu. Biz bastonla yolu bulamıyoruz. Çoğu zaman geçip gidiyoruz. Sağ olsun Eskişehir vatandaşları çok duyarlı. Bize çoğu zaman onlar yardım ediyor. Ben dahil çoğu kişi yolu şaşırıp geçip gidiyor. Herkes şaşırdığı için bulamıyoruz. Biz buraya yine eskisi gibi çivili sarı çizgi istiyoruz. En azından biz derneğimizi bulabilmemiz için. Biz kimseye bağımlı olmadan kendi başımıza hareket etmek istiyoruz. Kendi yolumuzu kendimiz bulmak istiyoruz. Onun için yetkililerden bu konuda yolları ele almalarını istiyoruz ki yollarda kalmayalım kendi başımıza hareket edebilelim" dedi.

"Biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz"

Dernek üyesi bir diğer vatandaş Osman Aygün ise, yetkililere sarı çizginin tekrardan yapılması konusunda şu şekilde çağrıda bulundu:

"Bu durumu biz belediyelere defalarca anlattık. Dedik ki 'Görme engelli arkadaşlarımız derneğe geleceği zaman yolu bulamıyor.' Bu kabarmanın yeniden yapılmasını istedik. Yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz. Derneği geçip giden arkadaşlar oluyor. Yoldan geçen vatandaşlar yolu bulamadığımızda derneğin yerini bize gösteriyorlar. Burada kar yağdığı zaman greyderler küreme çalışması yaparken, söylediğimiz halde yanlışlıkla bizim kabartmayı da götürdüler. Biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title