Haberler

    Göğüs Kıllarından Saç Ekimi Yapılabilir Mi?

    Göğüs kılları kullanılarak saç ekimi yaptırmak artık mümkün. Modern teknikler ile kellik sorunu yaşayan erkekler, göğüs bölgelerindeki kıl köklerinden faydalanarak saç ekimi yaptırma fırsatını bulabiliyorlar.

    Göğüs kılları kullanılarak saç ekimi yaptırmak artık mümkün. Modern teknikler ile kellik sorunu yaşayan erkekler, göğüs bölgelerindeki kıl köklerinden faydalanarak saç ekimi yaptırma fırsatını bulabiliyorlar. Özellikle de kafa derisinin tamamına yayılan saç dökülmesi tipi olan erkekler için uygun olan bu saç transferi tekniği FUE ya da DHI gibi modern teknikler kullanılarak gerçekleştirilebiliyor.

    GÖĞÜS KILLARINDAN SAÇ EKİMİ NEDEN YAPILIR?

    Saç ekim uzmanları genellikle bol miktarda saçın bulunduğu bölgeden saç almayı tercih eder. Alınan sağlıklı saç kökleri daha sonra saçın inceldiği ya da tamamen azaldığı bölgelere nakledilir. Ancak bazı erkeklerin 'verici' bölgesinde yeterli saçları olmaz. Bu kafa derisinin diğer taraflarından alınarak yapılan saç ekiminin imkansız olması ya da hedeflene başarıyı sağlamaması anlamına gelir. Geleneksel teknikler ile göğüs kıllarından saç ekimi yapılması mümkün değilken, saç köklerinin teker teker alınmasına fırsat sağlayan modern teknikler ile göğüs bölgesinden alınan kıl kökleri kafa bölgesinde saç teli olarak kullanılabiliyor. Bu sayede kellik sorunundan kurtulmak isteyen ve kafasında yeterli saç kökü olmayan erkekler için farklı bir çözüm önerisi sunulabiliyor.

    GÖĞÜS KILLARINDAN SAÇ EKİMİNİN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

    Göğüs kıllarından saç ekimi tekniğinde sağlıklı kıl köklerinin mutlaka teker teker alınması gerekir. Donör alan göğüs bölgesi lokal anestezi ile hissiz hale getirildiğinden operasyon süresince ağrı ya da sızı hissedilmez. Lokal olarak hissiz hale getirilen göğüs bölgesindeki sağlıklı kıl folikülleri Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) tekniği ya da Direkt Saç Ekimi (DHI) gibi teknikler ile teker teker alınır. Kesi işlemi yapılmadığı göğüs bölgesinde ağrı hissi ya da yara izi oluşmaz. Birkaç gün cildin hassasiyet özelliğine göre hafif kızarıklık oluşabilir. Doktorunuzun size vereceği süre içerisinde göğüs bölgenizi sauna ya da hamam gibi aşırı sıcak, soğuk ve güneş ışıklarından korumanız gerekir.

    Göğüs bölgesinden alınan saç kökleri yine teker teker kafa derinizdeki seyrekleşen ya da kelleşen alanlara nakledilir. Saç ekimi sırasında da kullanılan tekniğe bağlı olarak kesi ya da kanal açılması gerekmediği için yine ağrı ya da yara izi oluşmaz.

    GÖĞÜS KILLARINDAN SAÇ EKİMİ SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ FARKLI MIDIR?

    Göğüs kıllarından saç ekimi prosedüründen sonra saçın büyüme ya da iyileşme sürecinde herhangi bir farklılık olmaz. Doktorunuzun belirleyeceği süre içinde (genellikle ilk üç gün) ilk yıkama işleminiz yapılır, kabuklanma ve şok dökülme evresi yaşanır. İlk 3 ay içinde yeni saç kökleri büyümeye başlar. 6 ay içinde yeni saçlarınızın büyük bir kısmı büyümeye başlar. 1 yıl içinde ekilen saç köklerinin neredeyse tamamı büyümüş olur. Göğüs kıllarınızın kalitesi ve kalınlığına göre elde edilebilecek sonuçlar değişiklik gösterebilir. Bu nedenle size özel daha ayrıntılı bilgi almak için bir saç ekimi uzmanından destek alabilirsiniz.

    arpanetmedya.com'a katkıları için teşekkürler.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title