Haberler

Giresun'da Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Giresun’da Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

Giresun'da Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

Valilik önündeki yapılan tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulması saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende konuşan Vali Vekili Bekir Ergök, "İnsanlar bir arada yaşamak zorundadır. İnsanımızın en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi de güvenlik ihtiyacıdır. Bu nedenle güvenlik ihtiyacının ve kanun hakimiyetinin korunmasında kolluk güçlerine önemli görev düşmektedir. Kolluk güçlerimizden biri de şanlı bir geçmişe sahip olan Polis Teşkilatımızdır. Kanun düzeni ve hukuk hakimiyeti için bu zamana kadar elinden gelen her şeyi yapan polisimiz bundan sonrada yapmaya devam edecektir. Bugün vesilesiyle şehit polislerimize rahmet diliyorum. Emeklilerimize, gazilerimize ve görev yapan arkadaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu bir hayat ve yaşam sürdürmelerini diliyorum" dedi.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ise konuşmasında, "Türk Polis teşkilatının 169.kuruluş yıldönümü etkinliklerinde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek "10 Nisan 1845'de kurulan Türk Polis Teşkilatı 169 yıldır büyük bir heyecanla, toplumun huzur ve güvenliğini sağlama görevini yürütmektedir. Suç ve suçluyla mücadelede hızla değişen şartlara uyum sağlayan, gelişen teknolojiyi en üst seviyede kullanma kabiliyetini geliştiren Türk Polis Teşkilatı, vatandaş memnuniyeti odaklı görev anlayışıyla toplumun güvenini kazanmıştır.Bölgesinde adeta bir huzur adası olan Yeşil Giresun'umuzu daha huzurlu ve daha iyi şartlarda yaşanabilir bir şehir haline getirmek için, Giresun Polisi mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir fedakarlıkla çalışmalarına devam edecektir. Polis çalışırken en büyük desteğini vatandaştan alır. Giresunlu hemşerilerimin bu konudaki duyarlılığına huzurunuzda bir defa daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Vekili Bekir Ergök, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, 1.Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah Çevik tarafından okullarda polis haftası etkinlikleri kapsamında yapılan şiir, kompozisyon ve resim dallarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören polislerin resmi geçiş töreni yürüyüşüyle sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Ergök Giresun Yerel Haberler

title