Haberler

'Fuat Avni' İddianamesi Kabul Edildi! Atilla Taş'a 15 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

İstanbul merkezli 'FETÖ' operasyonunda tutuklanan aralarında Atilla Taş ve Said Sefa gibi isimlerin de bulunduğu 29 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) medya yapılanmasına ilişkin yürütülen ve aralarında Atilla Taş, Oğuz Usluer, Bülent Ceyhan, Ünal Tanık, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Ufuk Şanlı ve Hanım Büşra Erdal ile "fuatavni'' hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa'nın da bulunduğu 25'i tutuklu 29 sanık hakkında hazırlanan iddianame gönderildiği mahkemece kabul edildi.

CEZA İSTEMLERİ

Hakkında yakalama kararı bulunan firari şüpheli Said Sefa'nın, terör örgütünün sosyal medyadaki propaganda aracı olarak kullandığı ''fuatavni'' hesabının kurucusu olduğu belirtilen iddianamede, şüpheli Sefa hakkında ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ''silahlı terör örgütü yönetmek'' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

ATİLLA TAŞ'IN 7,5 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede içlerinde Atilla Taş'ın da olduğu diğer 28 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

Ünal Tanık İstanbul Ceyhan Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title