Haberler

Frenk Soğanı Bafra Ovası'na Uyum Sağladı

Ağızda Koku Yapmaması ve Lezzetiyle Ünlü Frenk Soğanının Bafra Ovası'ndaki Deneme Üretiminden Olumlu Sonuç Alındı.

Ağızda koku yapmaması ve lezzetiyle ünlü Frenk soğanının Bafra Ovası'ndaki deneme üretiminden olumlu sonuç alındı.

Samsun'un Bafra ilçesinde 700 dönüm arazide organik tarım yapan eski milletvekili Ahmet Yeni, Kaliforniya'da yetiştirilen ve geleneksel Fransız baharatlarından biri olan Frenk soğanının Bafra Ovası'na uyum sağladığını söyledi. Yeşil Küre Organik Ürünler Tarım Hayvancılık Pazarlama Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, geçen yıl Almanya'ya organik karpuz ihraç ettiğini, ithalatçının "Neden Frenk soğanı üretmiyorsunuz?" sözü üzerine girişimde bulunduklarını söyleyerek, "Almanya'dan

Frenk soğanının tohumunu getirttik. Bu ürün, Almanya ve Fransa başta olmak üzere AB ülkeleri ve ABD'de bol miktarda tüketiliyor. Kilosu 10 euro" dedi.

İstanbul'da bir süper markette Frenk soğanının kilosunun 100 YTL'ye satıldığını öğrenince şaşırdığını vurgulayan Ahmet Aydın, "Sıcaktan korumak için gölgelik yaparak ürettiğimiz Frenk soğanının deneme üretiminde başarılı olduk. Gelecek yıllarda ihracat yapmak için daha fazla üretim yapacağız" diye konuştu.

Soğana, biraz da sarımsağa benzeyen bir tadı ve hafif bir aroması bulunan Frenk soğanının birçok yemeğin yanında garnitür olarak sunulduğu öğrenilirken, kendine has soğan tadına rağmen balığın tadını öldürmediği hatta uyum sağladığı kaydedildi. Pişirilen yemeğe son anda eklenen Frenk soğanının tadının bu şekilde daha kolay yayıldığı dile getirildi.

(AG-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title