Haberler

Fotoğraf Avcıları" Nallıhan'da Buluştu

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfınca (TÜKÇEV) düzenlenen "5. Foto Safari" başladı.

Yarışma öncesi yapılan açılış programına, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Nallıhan Kaymakamı Murat Kahraman, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç ile TÜKÇEV Genel Müdürü Özcan Pektaş katıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan açılışta yaptığı konuşmada, Nallıhan Kuş Cenneti'nin Türkiye'nin ender yerlerinden biri olduğunu, fotoğraf ve doğa sevdalılarının burada güzel zaman geçireceğini belirtti.

Ceylan, "1997'de düzenlediğimiz ilk yarışmamızda, avcılığın tüfekle değil fotoğrafla yapılmasını özendirmeyi amaçlamıştık ve yıllar içerisinde bu konuda ciddi bir bilinçlenme olduğunu gördük. O zaman olduğu gibi şimdi fotoğraf avcıları için haydi rastgele diyoruz." dedi.

Bölgedeki kuş türleri ile ilgili de bilgi veren Ceylan, Nallıhan Kuş Cenneti'nde 200'e yakın kuş türü olduğunu ve meraklılarının binlerce kuşu fotoğraflama imkanı bulduğunu söyledi.

Nallıhan için yeni proje

Bazı kuş türlerinin düzensiz artışından dolayı doğal dengenin bozulduğunu belirten Ceylan, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Doğa Araştırmaları Derneğinin dengeyi yeniden sağlamak için ortak proje yürüttüğünü söyledi.

Nallıhan Kuş Cenneti'nin doğal güzelliklerini daha yakından görmeleri için vatandaşları bölgeye davet eden Nevzat Ceylan, bölgede yapılan tünel çalışmasına da dikkati çekti. Ceylan, "Hükümetimiz, kuş cennetindeki kuşları rahatsız etmemek ve doğal dengeyi bozmamak için yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğunda bir tünel inşa ediyor. Bu tünel sayesinde kuşların göç yolları bozulmayacak." dedi.

TÜKÇEV Genel Müdürü Özcan Pektaş, artan ilgiden dolayı yarışmanın her yıl daha çekişmeli geçtiğini ve amaçlarının farkındalık yaratarak gelecek nesillere örnek olmayı amaçladıklarını söyledi. Açılış konuşmalarının ardından Sarıyer Barajı'nda gerçekleştirilen tekne turunda, fotoğraf tutkunları farklı türdeki birçok kuşu fotoğraflama fırsatı buldu.

Yaklaşık 150 kişinin başvurduğu yarışmada, jüri heyetince en iyi fotoğraflar seçilecek. Yarışma sonucunda birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin lira ödül verilecek.

Yarın akşam saat 22.00'de sona erecek yarışmanın sonuçları, 21 Haziran'da açıklanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Ceylan Nallıhan CEO Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title