Haberler

Foça Bombacılarında Karara Doğru

İzmir'in Foça İlçesi'nde, üç yıl önce askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyerek 2 askeri şehit eden, 25 kişiyi de yaralayan, saldırı hazırlıkları yaparken kendilerini gören 3 çiftçiyi başlarından vurarak öldürdükleri ortaya çıkan 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi.

İzmir'in Foça İlçesi'nde, üç yıl önce askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenleyerek 2 askeri şehit eden, 25 kişiyi de yaralayan, saldırı hazırlıkları yaparken kendilerini gören 3 çiftçiyi başlarından vurarak öldürdükleri ortaya çıkan 2'si tutuklu 8 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi. Savcı Tahsin Kotan, tutuklu sanıklar Yunus Çiçek'e 29 kez, Hasan Deliktaş'a 25 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer tutuksuz 5 sanığa 15 ile 21'er yıl hapis cezasına çarptırılmasını, bir sanığın da beraatini talep etti. Duruşma, sanık avukatlarının son savunmaları için ertelendi.

Davaya konu olan olay 7 Ağustos 2012'de meydana geldi. Menemen İlçesi'ne bağlı Maltepe Köyü'nde çiftçi Yusuf Kafalı (59), şoförü Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirin (46), tarlada başlarından vurulmuş halde sulama kanalında ölü bulundu. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, saldırganların izine rastlanmadı. Bu olayla ilgili çalışma yapılırken, iki gün sonra Foça'da askerlere yönelik 9 Ağustos'ta bombalı saldırı, gerçekleşti. Askeri servis aracı Değirmenlik Caddesi'nde ilerlerken patlama oldu. Uzaktan kumandayla patlatılan tahrip gücü yüksek bombanın etkisiyle araç hurdaya döndü. İlk patlamadan 8 dakika sonra ikinci bir patlama daha yaşandı. Er Özkan Ateş, olay yerinde, Uzman Çavuş Hakan Furkan Özmen ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayda askerler ile birlikte toplam 25 kişi yaralandı. Bölgede yapılan araştırmada bulunan piller, kablolar, pet su şişesi üzerindeki araştırmada iki kişiye ait parmak izi çıktı.

Bir süre sonra PKK terör örgütü mensuplarının Şanlıurfa'nın Suriye sınırında bir araçtan açılan ateşte bir polis memuru şehit olurken, bir polis memuru, bir uzman çavuş ile bir sivil vatandaş yaralandı. Çatışmada, teröristlerden Yunus Çiçek, yaralı olarak ele geçirilirken, elindeki el bombasını atmaya çalışan 'Ahmet Bal' kod adını kullanan Burhan Bozkurt bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Foça'daki patlamada elde edilen pet şişe, piller üzerindeki parmak izleriyle bu saldırıda yakalanan teröristlerin aynı kişiler olduğu belirlendi. Yunus Çiçek'in ifadesi ve diğer deliller ışığında Foça bombalı saldırı ve üç köylünün öldürülmesi olayını gerçekleştirdikleri, yardım ettikleri iddiasıyla yedi zanlı tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Yargılama aşamasında beş tutuklu sanık tahliye edildi.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianamede, sanıklardan Yusuf Çiçek'e 30 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Hasan Deliktaş'a 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl, Şevket Rabindüz'e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Şehmuz Rabindüz' e 26 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl, Faruk Kayli'ya 26 kez ağırlaştırılmış müebbet, Reşit Ertuğrul ve Kamil Solak ile tutuksuz sanık A.Y. hakkında da 16'şar yıl hapis cezası İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde istemiyle dava açıldı. Özel yetkili mahkemelerin kapanmasından sonra dava Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan Yunus Çiçek ve Hasan Deliktaş ile avukatları ve Foça Belediyesi adına Avukat Semra Aydoğdu Özcan ile ölenlerin yakınları katılırken, tutuksuz sanıklar katılmadı. Cumhuriyet Savcısı Tahsin Kotan, hazırladığı mütalaasını okudu. Kotan, tutuklu sanık Yunus Çiçek'in 29 kez ağırlaştırılmış ve 11 yıl, Hasan Deliktaş'ın 25 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl, tutuksuz sanıklar Şevket Rabindüz ile Şehmuz Rabindüz'ün 15'er yıl, Faruk Kaylı, Raşit Ertuğrul ve Ali Yapan'ın 21'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanık Kamil Solak'ın delil yetersizliğinden beraatine karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları mütalaaya karşı savunma için süre istedi. Hakim, duruşmayı talep doğrultusunda erteledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Çiçek Menemen İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title