Haberler

Fethi Gemuhluoğlu" Konferansı

Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, "Tarihe mal olmuş şahsiyetleri tanımalıyız. Fethi Gemuhluoğlu gönül adamı olarak Türkiye'deki sevgi ortamını çoğaltmaya çalışmıştır" dedi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, "Tarihe mal olmuş şahsiyetleri tanımalıyız. Fethi Gemuhluoğlu gönül adamı olarak Türkiye'deki sevgi ortamını çoğaltmaya çalışmıştır" dedi.

Demir, Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce şeker depoları cazibe merkezinde düzenlenen, "Fethi Gemuhluoğlu" konferansında yaptığı konuşmada, insanoğlunun bir kültür dünyasında yaşadığını söyledi.

Kültür dünyası içerisinde birçok önemli insanların bulunduğunu belirten Demir, Fethi Gemuhluoğlu'nun da önemli insanlardan biri olduğunu ifade etti.

Gemuhluoğlu'nun hayatı boyunca Türk gençliğine önemli hizmetlerde bulunduğunu aktaran Demir, "Herşeyden önemlisi insanoğlu bir kültür dünyasında yaşıyor. Balık nasıl susuz yaşayamazsa isnanda o kültür evrimi içerisinde yaşar. Eğer insan ehilleşmişse o insandan korkmayacaksınız. Bunları da ancak kültür yapıcılar kazandırıyorlar. Fethi Gemuhluoğlu'da 1970'li yıllara kadar Türk gençliğine önemli hizmetlerde bulunmuştur. Tarihe mal olmuş şahsiyetleri tanımalıyız. Fethi Gemuhluoğlu gönül adamı olarak Türkiye'deki sevgi ortamını çoğaltmaya çalışmıştır. Gemuhluoğlu'nun sözleri hep önümüze ışık saçacaktır. Türk gençliği ecdadını tanıdıkça büyük işler yamak için kendisinde kuvvet bulacaktır" diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Günşen de kültür ve medeniyetin merkezinde her daim insanın olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Tahir Demir Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title