Haberler

ESTRAM işçileri belediyeyi protesto etti

Güncelleme:

- ESTRAM işçileri belediyeyi protesto etti Demiryol-İş Sendikası'na üye Eskişehir Tramvay Hattı işçileri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde sosyal haklarının korunması ve maaşlarının arttırılmasına yönelik eylem gerçekleştirdi.

- ESTRAM işçileri belediyeyi protesto etti

ESKİŞEHİR - Demiryol-İş Sendikası'na üye Eskişehir Tramvay Hattı işçileri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde sosyal haklarının korunması ve maaşlarının arttırılmasına yönelik eylem gerçekleştirdi.

ESTRAM işçileri adına basın açıklaması gerçekleştiren Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal, "Biz şimdi burada, adalet hakkaniyet aramak için toplandık. Bunu sağlayacak mercilerden birisi burasıdır. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESTRAM A.Ş'dir. Asgari ücretin yükseltilmesi ile yeni iş başı yapanların ücretlerinin yükselmesinden dolayı, eski, kıdemli çalışanlar arasındaki kıdemden doğan ücret farkı kaybolmuştur. Bu sıkıntılar çözülmelidir. ESTRAM'da çalışan işçi personelin toplu iş sözleşmesinden doğan ikramiyeleri yılardır zamanında ödenmemektedir. Bu dönem Ocak sonunda ödenmesi gereken ikramiye 19 gün gecikmeli olarak ödenmiştir. 2020 yılına ait ayakkabı çekleri ve yazlık kıyafetler halen verilmemiştir" dedi.

"Emeğin karşılığını almak için buradayız"

Toplu İş Sözleşmesi Maddesi kapsamında ödenmesi gereken 1 aylık tutardaki ulaşım yardımı ücreti, 2021 Kasım ayından itibaren ödemelerinin tam verilmediğine değinen Uysal, gece vardiyasında çalışmakta olan personele yemek ücreti ödenmesi belirlendiği halde ödenmediğini aktardı. Belediyenin şirketlerinde çalışanların mağdur olduğunu söyleyen Uysal, "Bu insanların mutlu ve barış içinde yaşaması için, en önemli değerlerden birisi adalettir. Böyle kiriz dönemlerin de yatırım yapılmadan, öncelikle insanların geçinebilmelerini sağlamak sosyal adaletin gereğidir. Adalet sağlanmalı, zulüm etmeden herkesin hakkı verilmelidir. Biz işçi temsilcileri olarak, bizler toplumun gelecek endişesi yaşamadan huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Tüm emekçiler insanca yaşayacakları bir ücret ve sosyal haklar başta olmak üzere yaşama ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için ve emeğin karşılığını almak için buradayız. Lütfen bu sese kulak verin. Sesimizi duyun" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Uysal Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title