Haberler

Eskişehir Şeker Fabrikası Önünde 1 Mayıs Kutlaması (2)

DİSK'TEN YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGEskişehir'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nca (DİSK) düzenlenen; siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen yürüyüş ile miting yapıldı.

DİSK'TEN YÜRÜYÜŞ VE MİTİNG

Eskişehir'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nca (DİSK) düzenlenen; siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen yürüyüş ile miting yapıldı.

Yeni Bağlar Mahallesi Aytaç Caddesi üzerinde toplanan gruplar, pankart açıp, Sıhhiye Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Giydiği 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' yazılı tişörtle, mart ayında, TBMM'ye girmek isterken, polisler tarafından üstünden çıkarılarak, içeri alınan işçi emeklisi Cafer Dara da grubun önünde aynı tişörtle yürüdü.

Mitinge Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer, Gaye Usluer, Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı. Büyükerşen, miting alanındakilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Katılımcılar, Büyükerşen ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalığa hitap eden Başkan Büyükerşen, şunları söyledi:

"Emekçiler, alın terinin üretimin sahipleri sizler; gerçekten üreten, gerçekten alın terinin karşılığını alması gereken, gerçekten bu ülkenin değil tüm ülkelerdeki tüm emekçilerin aynı şekilde aynı haklara sahip olması istediğimiz özgürlük hakkı, yaşam hakkı, kazanç hakkı, üretim hakkı, insanca yaşama hakkı için yıllardan beri bu meydanları 1 Mayıs günü dolduruyorsunuz. İnşallah ülkemizde de sizlerin alın terinin değerlendirileceği ve özgürlüğün, barışın, kardeşliğin büyük coşkularla her gün, her zaman bir arada kutlanacağı bir ülkenin fertleri olmak için çok daha fazla beklememize gerek yok. O günler yakındır. O günler güzel günler olacaktır. O günlerde çocuklarınız, çocuklarımız, torunlarımız mutlu bir Türkiye'de gözlerini açacaklar bir sabah. Herkesin bayramı kutlu olsun. O ter akıtan alınlarınızdan sevgiyle saygıyla öpüyorum."

Küba Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez de "Küba'da, bugün gün boyu işçiler, bayram yapıyorlar. Dünyanın her yerinde de bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı. Benim için de burada sizlerle birlikte bu bayramı kutlamak çok büyük onurdur. Bu önemli günde Küba işçi sınıfının selamlarını sizlere getirdim" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan grup Ayrıkotu, seslendirdiği şarkılarla kalabalığı coşturdu.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir 1 Mayıs Küba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title