Haberler

Eski Bilecik Valisi Akpınar, Mahkeme Kararıyla Görevine Döndü

Eski Bilecik Valisi Akpınar, mahkeme kararıyla görevine döndü Eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Danıştayda açtığı davayı kazanması sonucu görevine döndü.

Eski Bilecik Valisi Akpınar, mahkeme kararıyla görevine döndü Eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Danıştayda açtığı davayı kazanması sonucu görevine döndü.Akpınar, 13 Şubat'ta Bakanlar Kurulu kararıyla merkez valiliğine atanması nedeniyle kararnamenin kendisiyle ilgili kısmının yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay 5'inci Dairesinde açtığı davada, "işlemin yürütülmesinin durdurulmasına" karar verilmesine istinaden valilik görevine tekrar atandı.Bunun üzerine Bilecik'e gelen Akpınar'ı, Valilik önünde Vali Vekili Metin Çınar ve vali yardımcıları ile İçişleri Bakanlığı birim müdürleri karşıladı.Makamında bir süre yardımcılarıyla görüşen Akpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, görevine 10 ay sonra döndüğünü söyledi.Merkez valiliğine görevlendirilmesinin ardından yasal hakkını kullanarak Danıştayda dava açtığını anlatan Akpınar, şunları kaydetti: "Maksadım, hukuka uygun olarak değerlendirilmediğim kararın hukuki yönden değerlendirilmesiydi. Dolayısıyla dava açarken sadece haklı olduğumu belirtip bunu tarihe not düşmek amacıyla böyle bir dava açmıştım. Yoksa Bilecik Valiliğine geri tekrar gelip de burada valilik yapmak gibi bir amacım yoktu. Yargı da yaptığı değerlendirmenin sonucunda 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. İçişleri Bakanlığımız da yargı kararını uygulayarak beni tekrar Bilecik Valiliğine gönderdi ama irademle yarın Bilecik'ten ayrılacağım. Kadrom Bilecik'te olacak ama İçişleri Bakanlığında Valilik Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Komisyon Başkanlığına 3 ay süreyle görevlendirilmiş oldum. Dava açmaktaki maksadım, Bilecik'e gelip tekrar valilik yapmak değildi. Yargı kararıyla valilik yapılmayacağının bilincinde olan bir insanım. Sadece haklılığımı tespit ettirmek amacıyla böyle bir yola girmiştim. Bunda da amacıma eriştiğimi, maksadımın hasıl olduğunu düşünüyorum. Ankara'da görevde olacağım, mevcut Valimiz Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Valiliğine devam edecek." -Eski Bilecik Valisi Akpınar, mahkeme kararıyla görevine döndü

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Akpınar Danıştay Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title