Haberler

Erzurum'da Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anma etkinliği düzenlendi

Ömrünü İslam bilim tarihine adayan Prof. Dr. Fuat Sezgin için, "2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesince (ETÜ) anma etkinliği düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program "Fuat Sezgin" anlatımı ile başladı.

Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Coşkun, burada yaptığı sunumda Fuat Sezgin'in İslam bilimi için çok önemli biri olduğunu söyledi.

Coşkun, Sezgin'in Türk medeniyetinin tekrar kurulabileceğini gösterdiğini belirterek, "Fuat Sezgin içinde bulunduğu doğu bilimciler, Avrupa merkeziyetçiliğinin yanlışlığını ortaya koyarak, bilimsel ve felsefi düşünce açısında zengin olduğumuzu ortaya koymuşlardır. Burada yola çıkarak kendi medeniyetimizi tekrar kurabileceğimizi göstererek bu psikolojiyi sağlamıştır." dedi.

Fuat Sezgin'in hayatından herkesin etkilenebileceği iddiasını savunan Coşkun, Sezgin'in ömrünü ilime ve bilime adamış birisi olduğunu kaydetti.

Coşkun, şöyle konuştu:

"Onun hayatını okuduğumuz zaman herkesin etkilenebileceği ve mümtaz bir yaşam sürdürdüğünü görüyoruz. Kendi ifadesinde 'Ben ömrümü bu toprakların insanlarının iliklerine kadar zerk etmiş aşağılık kompleksini yenmeye adadım' demiştir ve gerçekten yüzyıllarca kendimize baktığımız zaman Türk ve Müslüman milletlerden bir şey olmayacağı öğretilmiştir. Bu oryantalist söylemler iliklerimize kadar işlemiştir. Böyle yazan kitaplar size zerk ettiği zaman ve bir şey olamayacağını düşündüğünüz zaman hiç bir şey olamazsınız."

Anadolu'da önemli bir uygarlığın yaşandığına dikkati çeken Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler bu toprakların insanları Türk, Kürt, Arap herkesim ile bir dönem batıya hocalık etmiş bir uygarlığa sahibiz. Bunu bir kez yaptık biz kez daha yapabiliriz. Fuat Sezgin bunu bize göstermiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Fuat Sezgin Erzurum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title