Haberler

Erzincan Tarım Kredi Kooperatifinden Çiftçilere Bilgilendirme Toplantısı

Erzincan’da Tarım Kredi Kooperatifi Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan'da Tarım Kredi Kooperatifi Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Tarım Kredi Kooperatifi tanıtım filmi izletildi. Ardından DEKALP Karadeniz Bölge Sorumlusu Muammer Yıldız toplantı hakkında ön bilgiler verdi.

Gerçekleştirilen toplantıya Erzincan Tarım İl Müdür Sırrı Yılmaz, Tarım Sivas Kooperatifi Bölge Müdürü İsmail Köse, DEKALP Karadeniz Bölge Sorumlusu Muammer Yıldız ve Erzincan çiftçisi katıldı.

Daha sonra toplantıda açıklama yapmak üzere konuşan Tarım Sivas Kooperatifi Bölge Müdürü İsmail Köse yaptığı açıklamada şu görüşlerde bulundu; "Gerek bizler, gerek Tarım İl Müdürlüğümüz gerekse de çiftçilerimizin bir araya gelmesi mutlak bir zorunluluktur. Tarımda verimin en önemli faktör haline dönüştüğü kar edebilmemiz için en ince ayrıntısına kadar hesap yapmamız gereken bir dönemde böylesi toplantıları düzenleyen ve katkıda bulunan arkadaşları tebrik ediyorum. Firma yetkilisi arkadaşlarımızın mısır hakkında yada ürettikleri mısır hakkında gerekli bilgileri verdiler. Devletimiz Tarım Bakanlığı'na bağlı TARSİM diye bir havuz kurdu. Bu TARSİM çiftçi ürünlerini sigortalayan bir kurumdur. Yani kendimizi, aracımızı, ürünümüzü ve belirli risklere karşı para karşılığında teminat altına alıyorsa bunun adı sigortadır. Tarım sigortası da sadece tarımsal ürünlerimizi ve hayvanlarımızı sigortan eden bir kurumdur. Devlet tarafından desteklenen bir kurumdur. Tarım sigortasında kaybeden yok diye işe başlıyoruz." dedi.

İsmail köse konuşmasının ardından çiftçilerin sorunlarını dinleyip çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Program ikram edilen yemeğin ardından sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Köse Karadeniz Erzincan Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title