Haberler

Ergün: Varsa Suçlular Cezalandırılmalı

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, "Hala İnsanları Yasa Dışı Yollardan Dinlemeye Cüret Edenler Varsa Bunların Elbette Açığa Çıkarılması, Hak Ettiği Cezayı Bulması Lazımdır" Dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, "Hala insanları yasa dışı yollardan dinlemeye cüret edenler varsa bunların elbette açığa çıkarılması, hak ettiği cezayı bulması lazımdır" dedi.

AK Parti, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiği yönündeki iddiaların bütün yönleriyle araştırılması ve varsa sorumlularının ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırılması açılmasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Nihat Ergün, Sadullah Ergin ve Bekir Bozdağ, bazı AK Parti'li milletvekilinin imzasını taşıyan ve Meclis Başkanlığına sundukları önerge hakkında bilgi verdi.

Ergün, konuyla ilgili yetkililer ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından konuyla ilgili olarak bir çok açıklama yapılmasına rağmen, ağır itham ve suçlamaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Bu iddiaları kabul etmediklerini defalarca açıkladıklarını anımsatan Ergün, "Bu iddiaların somutlaştırılması ve gerçekten böyle bir şey olmuşsa bunları gerçekleştiren kişilerin yargı karşısına çıkartılması, hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Ergün, "Türkiye, bu iddialar karşısında bir kafa karışıklığı içinde kalmamalıdır. Bu iddialara dayanarak yapılan ithamlar da boşta bırakılmamalıdır. Bu ithamların hangi amaçla yapıldığı da bu Araştırma Komisyonu marifetiyle ortaya çıkarılmalıdır. Hem varsa kusurluları, yoksa bu boş iddialara karşı Hükümetimiz ve partimiz hakkındaki ithamlarla ilgili kamuoyunda bilgi berraklığının ortaya çıkması amaçlanmaktadır. Amacımız, komisyonla kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir, varsa suçluların cezalandırılmasıdır" diye konuştu.

Bu arada önergenin genel gerekçesinde, "Yasa dışı dinleme hem Anayasa hem de insan hakları ihlalidir. İnsanların Anayasa ile güvence altına alınmış olan haklarının ihlali, hiç kuşkusuz kabul edilemez... Bu konunun ayrıntılı bir şekilde araştırılmasının ve sonucuna göre gereğinin yapılmasının doğru olacağı kanaatindeyiz" denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title